Skip to content

Ústřední vědecká konference k 90. výročí založení revoluční armády

Pchjongjang 23. dubna čučche 111 (2022) (KCNA) – 22. dubna se v Lidovém paláci kultury konala Ústřední vědecká konference na počest 90. výročí založení Korejské lidové revoluční armády.

Konference se zúčastnil tajemník Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Ri Il Hwan, funkcionáři stranických a státních orgánů, organizací pracujících, propagandisté ​​a teoretici z orgánů ozbrojených sil, vědy, školství, literatury a umění, sdělovacích prostředků, uchovávání historické revoluční slávy a ústavů pro výchovu stranických kádrů.

 

 

Na konferenci vedoucí oddělení Ústředního výboru Korejské strany práce soudruzi O Il Džong a Ču Čchang Il a generál Korejské lidové armády soudruh Pak Jong Il hluboce vysvětlili nesmrtelné zásluhy velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena, velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila a váženého soudruha Kim Čong Una, kteří vytvořili revoluční ozbrojené síly čučche a zahájili skvělé období jejich rychlého rozvoje.

Řečníci ocenili velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena jako vynikajícího a největšího člověka, který v prvních dnech revoluční činnosti osvětlil železnou logiku, že zbraně revoluce zaručují vítězství v revoluci, nezávislost a rozkvět země a národa a poprvé v pětitisíciletých dějinách národa otevřel skvělé dějiny budování revolučních ozbrojených sil typu čučche.

Zdůraznili, že pod vynikajícím a zkušeným vedením velkého vůdce se naše revoluční ozbrojené síly proslavily jako hrdinné revoluční ozbrojené síly, které porazily dva imperialismy, a jako neporazitelně silná armáda, a dějiny budování revolučních ozbrojených sil čučche vepsaly do svých slavných letopisů zlatým písmem tradici vítězství.

Ukázali, že velký vůdce soudruh Kim Čong Il je nesrovnatelně vynikající velitel, který posílil a rozvinul naši lidovou armádu jako armádu vůdce a neporazitelně silnou revoluční armádu, která nemá ve světě obdoby, a ustavil ji jako pilíř a hlavní sílu revoluce.

Vysvětlili, že díky výjimečné vojenské moudrosti, velitelskému umění a ráznému vedení váženého soudruha Kim Čong Una za posledních 10 let naše revoluční ozbrojené síly prožily nebývalé období rychlého rozvoje.

Řečníci vyzvali všechny funkcionáře, členy strany, pracující lid a sloužící mužstvo lidové armády, aby věrně podporovali vedení váženého soudruha Kim Čong Una a dosáhli velkého vítězství při dosahování nových strategických cílů, které stanovila strana.

 




 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp