Skip to content

V oblasti Hwasong byla slavnostně zahájena výstavba 10 tisíc bytů

 

Vážený soudruh Kim Čong Un se zúčastnil slavnostního zahájení stavby a přednesl významný projev

 

Pchjongjang 13. února čučche 111 (2022) (KCNA) – V hlavním městě Pchjongjangu byl zahájen nový projekt výstavby 10 tisíc bytů uprostřed rostoucího revolučního nadšení a oddaného úsilí lidu celé země oslavit 80. výročí narození velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila jako velký revoluční svátek.

Podle plánu výstavby obytných budov s 50 tisíci bytů v Pchjongjangu, který stanovil 8. sjezd Korejské strany práce, a dle rozhodnutí 4. pléna 8. Ústředního výboru strany, začne v oblasti Hwasong výstavba obytných domů s 10 tisíci bytů.

12. února se konal slavnostní obřad zahájení výstavby obytných budov s 10 tisíci byty v oblasti Hwasong.

Slavnostního zahájení stavby se zúčastnil generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti KLDR vážený soudruh Kim Čong Un.

Přítomni byli členové prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce soudruzi Čo Jong Won a Kim Tok Hun, tajemníci ÚV strany soudruzi Ri Il Hwan a O Su Jong, místopředseda vlády soudruh Pak Hun a další kádry strany a vlády, funkcionáři vlády, ministerstev, ústředních institucí a města Pchjongjangu.

Zúčastnili se také představitelé ozbrojených sil, mezi nimi soudruzi Ri Jong Gil a Kim Čong Gwan.

Jakmile byla slavnost zahájena, byla slavnostně zahrána státní hymna KLDR.

Vážený soudruh Kim Čong Un přednesl významný projev “Velkou přeměnou oblasti Hwasong znovu oslavme období velkého rozkvětu výstavby hlavního města”.

Soudruh Kim Čong Gwan přednesl slib straně.

Přísaha vyjádřila neochvějnou vůli budovatelů vytvořit novou rychlost výstavby Hwasongu, legendu Hwasongu, v rozhodující kampani věrnosti pod vysoko vztyčeným praporem vedení výstavby 50 tisíc bytů v Pchjongjangu, který jim soudruh Kim Čong Un osobně předal jako prapor boje a postupu vpřed.

Únorovou jarní oblohou otřásla exploze oznamující zahájení výstavby obytných domů s 10 tisíci bytů ve čtvrti Hwasong.

Po ohlušujícím výbuchu byly odpáleny ohňostroje na počest zahájení stavby a nebem i zemí otřásal bouřlivý jásot.

Výstavba obytných domů s 10 tisíci bytů v oblasti Hwasong jasně prokáže vysoké vlastenecké nadšení a mimořádný tvůrčí duch našeho lidu, rozhodně kráčejícího ke světlé budoucnosti socialismu pod vedením Ústředního výboru veliké strany, stejně jako úroveň a potenciál rozvoje našeho státu, odvážně směřujícího k dosažení velkých cílů.

 


 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp