Skip to content

Konal se 9. sjezd Svazu zemědělských pracovníků Koreje

Pchjongjang 30. ledna čučche 111 (2022) (KCNA) – Ve dnech 27. až 28. ledna se v Pchjongjangu konal 9. sjezd Svazu zemědělských pracovníků Koreje.

Sjezd komplexně a do hloubky analyzoval a shrnul práci svazu ve sledovaném období a projednal úkoly a způsoby plného prokázání síly svazu jako masové politické organizace při důsledném plnění závěrů historického 8. sjezdu Korejské strany práce a nového programu výstavby socialistického venkova.

 

Sjezdu se zúčastnili delegáti zvolení v organizacích svazu na všech úrovních. Jako pozorovatelé byli přítomni také funkcionáři stranických a státních orgánů a ozbrojených sil.
 

Tajemník Ústředního výboru strany soudruh Ri Il Hwan na sjezdu přečetl programové poselství generálního tajemníka Korejské strany práce a předsedy pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky váženého soudruha Kim Čong Una “Nechť se Svaz zemědělských pracovníků Koreje stane předvojem v boji za rozvoj socialistického venkova našeho stylu!”

Soudruh Kim Čong Un v dopise uvedl, že cíl vybudovat socialistický venkov odráží záměr strany vychovat z našich zemědělských pracovníků venkovské revolucionáře nové éry a proměnit všechny vesnice země v ráj, který by nám záviděl celý svět, a nechat zemědělské pracovníky jako první stanout na prahu komunistické společnosti. Vytyčil bojové úkoly pro uskutečnění programu výstavby socialistického venkova a způsoby jejich naplnění.

 

 

29. ledna se v Pchjongjangu konal seminář pro účastníky 9. sjezdu Svazu zemědělských pracovníků Koreje.

Seminář se zabýval praktickými otázkami vyplývajícími z hlubokého studia a osvojení podstaty programového poselství váženého soudruha Kim Čong Una a dalšího posílení bojové síly organizací svazu v boji za uskutečnění závěrů 8. sjezdu Korejské strany práce a 4. pléna 8. Ústředního výboru strany.

Během dnů sjezdu si účastníci prohlédli různá místa v Pchjongjangu a vyvíjeli kulturně-politické aktivity, včetně zhlédnutí hry „Oddaná služba“, společného cirkusového představení a přehlídky filmů.

 

 

29. ledna se v Lidovém paláci kultury uskutečnilo přísežné shromáždění účastníků 9. sjezdu Svazu zemědělských pracovníků Koreje.

Předseda Ústředního výboru Svazu zemědělských pracovníků Koreje soudruh Han Čong Hjok přečetl písemnou přísahu váženému soudruhu Kim Čong Unovi.

Poté následovaly projevy odhodlání.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp