Skip to content

Shromáždění odhodlání občanů Pchjongjangu

Pchjongjang 6. ledna čučche 111 (2022) (KCNA) – Shromáždění odhodlání občanů města Pchjongjangu k důslednému provedení závěrů 4. pléna 8. Ústředního výboru Korejské strany práce se konalo 5. ledna na Kim Ir Senově náměstí.

Na tribunu se dostavil člen prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce, místopředseda Komise pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky a předseda vlády soudruh Kim Tok Hun. Shromáždění se zúčastnily kádry strany a vlády, funkcionáři a novátoři práce z Pchjongjangu, novátoři a funkcionáři institucí, továren, podniků a zemědělských družstev a mládež a studentstvo z Pchjongjangu.

 

 

Kandidát politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce a vedoucí tajemník městského výboru strany v Pchjongjangu soudruh Kim Jong Hwan podal zprávu.

Rok 2022 je významným rokem 110. výročí narození velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a 80. výročí narození velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila a také klíčovým rokem v historickém boji za světlejší budoucnost, uvedl řečník. Všichni funkcionáři a členové strany, pracující lid a ostatní obyvatelé Pchjongjangu by s velkou hrdostí občanů hlavního města revoluce měli ideologicky, politicky a za cenu svých životů bránit Ústřední výbor strany a oslavit tento rok jako rok revolučního triumfu, který se výrazně zapíše do letopisů vlasti, pokračoval.

 

 

Na shromáždění byly předneseny projevy.

Řečníci vyjádřili své odhodlání, že se Pchjongjang postaví do čela celé země při provádění láskyplné politiky matky strany, která nese plnou odpovědnost za osudy lidu a stará se o něj.

Na shromáždění byla složena přísaha váženému soudruhu Kim Čong Unovi.

Poté následovala masová manifestace.

Funkcionáři, pracující lid a mládež a studentstvo hlavního města včetně dělníků, rolníků, inteligence, pracovníků stranické propagandy, funkcionářů hlavního města a členek svazu žen procházeli před tribunou s prapory strany, vlajkami republiky a rudými prapory za skandování revolučních a bojových hesel.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

 

Mezi naším národem – Uri minzokkiri – http://uriminzokkiri.com