Skip to content

Slavnostně předány nové obytné domy v Samdžijonu

Pchjongjang 28. října čučche 110 (2021) (KCNA) – V oblasti Pektusanu byly opět postaveny obytné budovy pro tisíc a několik set rodin.

Po zahájení třetí etapy zvelebování města Samdžijon dosáhl celý velitelský štáb a příslušníci úderné brigády stavební divize „216“ („16. února“) zářných úspěchů úplným dokončením svěřené výstavby obytných budov, odvážně překonali drsné počasí a výzvy severu duchem soběstačnosti.

 

 

V 10 čtvrtích a vesnicích Samdžijonu vyrostly krásné moderní přízemní, jednopatrové a vícepodlažní obytné budovy, moderně zařízené a v souladu s přírodním reliéfem úpatí hory Pektu. Historická svatyně revoluce se proměnila v moderní socialistické obce, kde se žije mnohem lépe.

Od 20. do 27. října se ve čtvrtích Rimjongsu-dong, Sinmusong-dong, Ohomuldong-dong, Pchotche-dong a obcích Poso-ri, Tchongsin-ri, Peksam-ri, Čunghung-ri, Hunggjesu-ri a Sobeksan-ri konala shromáždění k osídlení nových obytných budov.

Přítomni byli zástupce vedoucího oddělení Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Kim Čong Song, vedoucí tajemník výboru strany provincie Rjanggang soudruh Ri Tche Il a funkcionáři a pracující města Samdžijonu, velící důstojníci a členové úderné brigády divize „216“.

Funkcionáři navštívili rodiny, které dostaly nové obytné domy, poblahopřáli jim a sdíleli s nimi radost.

 






 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp