Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN u příležitosti Dne vítězství navštívil Věž přátelství

 

Pchjongjang 29. července čučche 110 (2021) (KCNA) – Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un u příležitosti 68. výročí vítězství ve velké Vlastenecké osvobozenecké válce 28. července navštívil Věž přátelství.

Doprovázeli ho soudruzi Čo Jong Won, Ri Il Hwan, Čong Sang Hak, Ri Pjong Čchol, Pak Čong Čchon, Kwon Jong Džin a Ri Jong Gil.

Za zvuku hudby byl před věží položen věnec jménem váženého soudruha generálního tajemníka.

 

 

Na stuze věnce stálo: „Vzdávám hlubokou úctu jménem všeho korejského lidu. Za korejský lid Kim Čong Un.“

Vážený soudruh generální tajemník vyjádřil hlubokou úctu padlým vojákům čínské lidové dobrovolnické armády, kteří položili své cenné životy ve Vlastenecké osvobozenecké válce našeho lidu, aby odrazili agresi imperialismu.

Byl proveden slavnostní pochod čestné stráže Korejské lidové armády.

Soudruh generální tajemník si spolu s doprovázejícími funkcionáři prohlédl památník přátelství. Řekl, že skutečné bojové přátelství a duch obětavosti důstojníků a vojáků dobrovolnické armády jsou jasně zapsány do dějin velkého vítězství a do paměti našeho lidu. Bojovali bok po boku s naší armádou ve dnech drsné války pod vysoko vztyčeným praporem proti americké agresi a za pomoc Koreji při obraně vlasti a rodné země.

Soudruh generální tajemník uvedl, že ušlechtilý duch a činy čínského lidu, který pomáhal za cenu své krve posvátnému historickému boji našeho lidu, když naše republika zažívala nejtěžší okamžiky a nejtvrdší zkoušky, zůstanou nesmrtelné společně se vzkvétající socialistickou Koreou. Řekl, že korejsko-čínské přátelství, spjaté pokrevními pouty, bude spolehlivě předáváno z generace na generaci na stejné cestě společné věci.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp