Skip to content

89. výročí založení Korejské lidové revoluční armády

Pchjongjang 25. dubna čučche 110 (2021) (KCNA) – Ústřední noviny 25. dubna vydaly úvodníky věnované 89. výročí založení Korejské lidové revoluční armády velkým vůdcem soudruhem Kim Ir Senem.

Deník Rodong sinmun (Noviny práce) uvedl, že 25. duben čučche 21 (1932) je historickým dnem, kdy se splnil sen našeho lidu, který hluboce toužil mít svou skutečnou revoluční armádu.

Naše revoluční ozbrojené síly po mnoho let od svého založení dosahují vynikajících výsledků při zakládání a vítězném postupu revoluční věci čučche.

 

 

Pod moudrým vedením velkého vůdce hrála Korejská lidová revoluční armáda vedoucí a rozhodující roli při porážce lupičských, po zuby ozbrojených japonských imperialistů, a při osvobození vlasti. Také významně přispěla k zajištění aktivní ozbrojené podpory boje revolučního lidu světa a v zahájení zhroucení imperialistického koloniálního systému.

Veteráni protijaponské revoluce, překonávající sněhové bouře a dlouhou cestu krvavých bitev pod vedením velkého vůdce, vytvořili revoluční tradice Pektu – věčný poklad naší revoluce, vzácné tradice, které budou vždy přenášeny z generace na generaci. Mezi nimi považujeme za nejcennější a nejvzácnější hrdou tradici věrnosti k vůdci, kterou vytvořila první generace revoluce.

 

 

Díky tradici věrnosti, kterou protijaponští partyzáni vytvořili poprvé v dějinách světového revolučního hnutí, dokázala korejská revoluce překonat bezpříkladně těžké zkoušky a obtíže a bránit svou životní tepnu z generace na generaci po desítky let. Naše vlast s neporazitelnou silou jednomyslné jednoty působivě dokazuje svou sílu jako socialistický stát kráčející od vítězství k vítězství. Zásluhy protijaponských partyzánů, kteří připravili duševní a ideologické bohatství, zaručující vítězný pokrok a konečné dosažení revoluční věci čučche, budou navždy zářit v dějinách vlasti.

Noviny Mindžu Čoson (Demokratická Korea) vyzvaly všechny funkcionáře a pracující lid, aby se jednomyslně semknuli kolem váženého soudruha Kim Čong Una s bojovým duchem protijaponských revolucionářů, kteří ctili velkého vůdce jako centrum jednoty a vedení a neochvějně kráčeli po zasněžených hřebenech Pektu.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp