Skip to content

Světelný festival na počest Dne slunce

Pchjongjang 20. dubna čučche 110 (2021) (KCNA) – Od 18. dubna se v hlavním městě Pchjongjangu koná světelný festival na počest Dne slunce „Kouzelné paprsky světla – 2021“.

Okolí Pchjongjangského obchodního domu číslo 1 a úpatí kopce Čangde byly od podvečera plné obyvatel, kteří se shromáždili, aby sledovali světelný festival.

Kouzelné světelné umění bylo zahájeno titulkem „Kouzelné paprsky světla – 2021“, nápisem „Den slunce“ a čísly „4.15“ (datum 15. 4. v korejském formátu, pozn. překl.).

Světelný festival ukázal podobu naší socialistické vlasti, která pod vedením veliké strany otevírá éru nového rozvoje, éru prvořadosti našeho státu, stejně jako hodnotný boj a život našeho lidu budujícího krásnou budoucnost.
 

 
Při pohledu na obrazy, mimořádně znázorňující éru zázraků a rozkvětu bezpříkladnou v pět tisíc let dlouhých dějinách národa, si lid připomněl zásluhy velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila, kteří nejskvělejším uskutečněním historických činů – založením strany, státu a armády – položili věčný základ budování socialistické mocnosti nezávislé v politice, soběstačné v hospodářství a spoléhající na vlastní síly v obraně.

Světelný festival představil neustále se měnící velké obrazy ukazující současnou éru, kdy je den za dnem hlasitěji slyšet smích a písně štěstí lidu v náruči váženého soudruha Kim Čong Una, zajišťujícího pokračování dějin principu „lidové masy nade vše“ a světlou budoucnost.

Světelný festival, jenž se stal další výraznou kulturní událostí milovanou lidem, si vysloužil velkou chválu diváků. Pokračuje do 20. dubna.

 















 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp