Skip to content

Vážený súdruh KIM ČONG UN objasnil plán na vytvorenie rezidenčnej štvrte v okolí rieky Potchong

Pchjongjang 26. marca čučche 110 (2021) (KCNA) – Generálny tajomník Kórejskej strany práce a predseda pre štátne záležitosti Kórejskej ľudovodemokratickej republiky vážený súdruh Kim Čong Un objasnil plán na výstavbu novej rezidenčnej štvrte okolo Potchongskej brány a preskúmal miesto výstavby.

Sprevádzali ho funkcionári strany a vlády súdruhovia Čo Jong Won, Kim Tok Hun, Čong Sang Hak, Ri Il Hwan, O Su Jong, Čche Sang Gon, Kim Če Rjong a výkonný tajomník mestského výboru KSP v Pchjongjangu súdruh Kim Jong Hwan.

Vážený súdruh Kim Čong Un vysvetlil plán na vytvorenie oblasti moderných, harmonicky usporiadaných viacpodlažných i jednopodlažných obytných budov pozdĺž malebného brehu rieky Potchong pretekajúcej centrálnou časťou hlavného mesta.

Vyzval na zachovanie špecifických čŕt a pôvabu mesta a navrhnutie budov a zelene tak, aby vynikla krása krajiny a uviedol, že rezidenčná štvrť pri rieke v okolí Potchongskej brány bude určite vynikajúco postavená ako vzor obytnej štvrte v našej krajine.

Súdruh Kim Čong Un uviedol, že ÚV Kórejskej strany práce by mal podporovať výstavbu rezidenčnej štvrte a byť zodpovedný za to, že výstavba 800 bytov bude riadne prevedená a dokončená tento rok bez ohľadu na výstavbu 10 tisíc bytov v Pchjongjangu. Poznamenal, že tieto domy budú odovzdané inovátorom práce a vyznamenaným ľuďom z rôznych priemyselných odvetví, ktorí nezištne slúžia strane a štátu, a pracujúcej inteligencii vrátane vedcov, učiteľov a spisovateľov.

Poznamenajúc, že našim funkcionárom chýba zdravý rozum a vedomosti o ekologizácii miest a krajinnom dizajne, dokonca sú im tieto veci ľahostajné, zdôraznil potrebu výstavby mesta spojením budov s prírodou a vedeckým usporiadaním životného priestoru a prírody do jedného celku, s cieľom zabezpečiť organické prepojenie práce, relaxu a dopravy.

Súdruh Kim Čong Un zhliadol na miniatúru oblasti rezidenčnej výstavby a uviedol konkrétny smer, akým by sa mala výstavba uberať a úlohy s ňou spojené.


 

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp