Skip to content

Oslavy Dne zářící hvězdy

Pchjongjang 16. února čučche 110 (2021) (KCNA) – Lid celé země slaví Den zářící hvězdy s hlubokou touhou po velkém vůdci soudruhu Kim Čong Ilovi.
 
Před bronzové sochy a portréty velkého vůdce a velkého generála se slunečným úsměvem v různých částech hlavního města, včetně kopce Mansude, Kim Ir Senovy univerzity, Ministerstva obrany a Uměleckého studia Mansude byly položeny koše květin jménem orgánů strany, vlády a ozbrojených sil, společenských organizací, ministerstev, ústředních orgánů, jednotek Korejské lidové armády a Sil veřejné bezpečnosti, institucí, továren a podniků města Pchjongjangu na všech úrovních.

 

 

Masy se poklonily slunečně usměvavým bronzovým sochám a portrétům velkého vůdce a velkého generála.

Pracující lid a sloužící mužstvo lidové armády navštívili slunečně usměvavé bronzové sochy a portréty velkého vůdce a velkého generála ve všech provinciích, městech a okresech a vzdali jim poctu.

Masy, které navštívily nádvoří Paláce slunce Kumsusan, nejvyšší svatyně čučche, kde leží ve své životní podobě velký vůdce soudruh Kim Ir Sen a velký vůdce soudruh Kim Čong Il, se poklonily portrétům slunečně usměvavých velkých vůdců.

V Pchjongjangu a v provinciích se konaly výstavy fotografií a slavnostní koncerty v divadlech i na otevřených pódiích na počest 79. výročí narození velkého generála. Akrobatické představení v Pchjongjangském cirkusovém divadle také pozvedlo radost a nadšení pracujících, oslavujících svátek.

Pestrá vystoupení členů uměleckých agitačních brigád a taneční oslavy mládeže se konaly na náměstí před Pchjongjangským palácem sportu, Památníkem založení strany a dalších místech a přispěly k radosti z únorového svátku.

Slavnostní představení se konala ve všech provinciích.  K slavnostní atmosféře přispěly nádherné girlandy světel, které ozdobily ulice hlavního města a provinčních měst.

 



























 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp