Skip to content

Pieta k 72. výročí založení Korejské lidově demokratické republiky

Pchjongjang, 9. září čučche 109 (2020) (KCNA) – U příležitosti 72. výročí založení Korejské lidově demokratické republiky funkcionáři, pracující lid a sloužící mužstvo lidové armády položili květinové koše k bronzovým sochám velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila.

Masy se poklonily bronzovým sochám velkého vůdce a velkého generála.

 

K bronzovým sochám a portrétům slunečně usměvavého vůdce a generála v různých částech hlavního města, mimo jiné na Kim Ir Senově univerzitě, Ministerstvu lidových ozbrojených sil a v Uměleckém studiu Mansude, byly položeny koše a kytice květin jménem Korejské lidové armády, Sil veřejné bezpečnosti, institucí a podniků.

Funkcionáři, pracující lid a sloužící mužstvo navštívili na různých místech bronzové sochy a portréty slunečně usměvavých velkých vůdců a vzdali jim hlubokou poctu.

 



 

U příležitosti 72. výročí založení Korejské lidově demokratické republiky byly 9. září položeny věnce na čestném pohřebišti revolucionářů na hoře Tesongsan, na hřbitově vlasteneckých hrdinů v Sinmi-ri a na hřbitově hrdinů Vlastenecké osvobozenecké války.

Obřadu se zúčastnily kádry strany a vlády, mezi nimi soudruzi Kim Če Rjong, Ri Il Hwan, Kim Jong Čchol, Tche Hjong Čchol, Kim Il Čchol, Im Čchol Ung, Ri Rjong Nam a Kim Jong Hwan, předseda Ústředního výboru Sociálně demokratické strany Koreje soudruh Pak Jong Il, funkcionáři ministerstev a ústředních orgánů. Přítomni byli také vedoucí funkcionáři orgánů ozbrojených sil, mezi nimi soudruzi Kim Su Gil a Kim Čong Gwan.

 


 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp