Skip to content

Aktivní práce na odstranění následků povodní

Pchjongjang, 25. srpna čučche 109 (2020) (KCNA) – Na různých místech se vede rozhodující boj za rychlé odstranění následků povodní a zajištění stabilních životních podmínek lidu postižených oblastí.

Lidová armáda, mobilizovaná na obnovu Tečchong-ri v okrese Unpcha v provincii Severní Hwanghe, vyrobila několik milionů tvárnic a zajistila tak základ pro dokončení výstavby bytových domů.

 

V okrese Inčchon v provincii Kangwon byla v úzké spolupráci s lidovou armádou obnovena komunikační linka okresu s provincií a do 21. srpna byly obnoveny komunikační linky okresu s vesnicemi.

Cementárny, železárny a ocelárny a dřevozpracující průmysl celé země postupují vpřed s prací na dodávkách dostatku cementu, železa, oceli a dřeva do oblastí poškozených povodněmi. Cementárna Sunčchon poskytla v krátké době přes 10 tisíc tun cementu rekonstruovaným místům.

Sektor lehkého průmyslu poslal lidu postižených oblastí včetně okresů Kimhwa a Čchangdo velké množství spodního prádla a ponožek a podle pečlivého plánu organizuje včasné zásobování předměty denní potřeby pro příští sezónu.

Odvětví železniční dopravy upřednostňuje přepravu hmotné pomoci v úzkém kontaktu s obnovovanými místy.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp