Skip to content

Anekdoty zo života KIM ČONG ILA: Úcta vzdaná pracovníkom

20. mája 2009 súdruh Kim Čong Il navštívil vtedajšiu Baňu mládeže Tehung. Funkcionár uviedol, že baňa dokončila výrobnú linku magnezitového slinku v súlade s aktuálnymi podmienkami v krajine.

So šťastným úsmevom generál ocenil jej úspechy a uviedol, že ide o správny kórejský spôsob výroby a čučchejsky orientovaný priemysel.

Pokračoval: Baňa vytýčila orientáciu na čučche pri výrobe ohňovzdorných materiálov, čo možno nazvať revolúciou. Je to veľký úspech, ktorý priniesol epochálny zvrat v rozvoji nášho priemyslu. Je rovnako významný ako úspech v jadrovej skúške. Veľký vodca súdruh Kim Ir Sen by bol veľmi potešený, keby to videl.

Generál mlčal, akoby túžil po veľkom vodcovi, ktorý sa tak veľmi zasadzoval o domácu výrobu ohňovzdorných materiálov.

Po niekoľkých minútach pokračoval: Pracovníci Bane mládeže Tehung oslávili revolučnú ideológiu veľkého vodcu, myšlienku čučche, nie slovami, ale tvrdým bojom. Preukázali svoju silu. Je to skutočne chvályhodné.

Chváliac návrhárov, technikov a pracovníkov, ktorí sa podieľali na výrobe ohňovzdorných materiálov ako hrdinov, povedal, že “Baňa mládeže Tehung by sa mala premenovať na Baňu hrdinskej mládeže Tehung.”

Pozerajúc sa na tabuľu, ktorá znázorňovala výrobné procesy, priblížil sa k nej a zatiaľ nič nepovedal.

Všetky oči sa upierali smerom k tabuli.

Pred tabuľou generál zopakoval, že pracovníci bane predviedli skvelý výkon a povedal: „Keďže pracovníci tu nie sú so mnou, vzdám úctu, ako prejav obdivu k nim, tabuli, ktorá znázorňuje výrobné linky nášho vlastného typu.“

Potom sa poklonil k tabuli a funkcionári zatlieskali.