Skip to content

130 let Svátku práce

Pchjongjang, 1. května čučche 109 (2020) (KCNA) – Ústřední deníky 1. května zveřejnily úvodníky ke 130. výročí 1. máje, mezinárodního svátku pracujících celého světa.

Deník Rodong sinmun (Noviny práce) uvedl, že od doby, kdy jsou kladivo, srp a štětec vyobrazeny na rudém praporu Korejské strany práce, vykonali naši pracující pod vedením veliké strany vynikající poslání a povinnost před dobou a revolucí. Naši pracující jsou oddaným oddílem, který hájil stranu produkcí oceli, obilí a vědeckým přesvědčením v drsných letech revoluce. Věrnost našich pracujících, kteří absolutně věřili pouze straně v těžkých i zlých časech, se vůbec nezměnila.

 

Cesta budování a rozvoje čučchejské Koreje je jasně spojena s zářícími činy korejských pracujících, kteří podporují stranu a vůdce s čistým svědomím a závazkem.

Je revoluční povahou a hrdou tradicí pracujícího lidu čučchejské Koreje spoléhat se pouze na vlastní síly a překonat všechny obtíže mocí soběstačnosti.

Mindžu Čoson (Demokratická Korea) zdůrazňuje, že 1. máj je významnou událostí  ke zřetelnému projevení revolučního ducha a bojové síly korejských pracujících, kteří se pod vedením velké strany odhodlaně věnují budování mocné socialistické země.

 





















 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

Korea dnes – Čosonui onul, https://dprktoday.com

The Pyongyang Times – http://www.pyongyangtimes.com.kp

Korejská ústřední televize