Skip to content

Súdruh KIM ČONG UN kondoloval pozostalej rodine Dmitrija Jazova

Pchjongjang, 27. februára čučche 109 (2020) (KCNA) – Vážený najvyšší vodca súdruh Kim Čong Un poslal v utorok 25. februára sústrastný dopis pozostalej rodine maršala Sovietskeho zväzu a bývalého ministra obrany Sovietskeho zväzu Dmitrija Jazova.

Vo svojom dopise vyjadril najhlbšiu sústrasť v súvislosti so smutnou správou, že maršál Dmitrij Jazov, blízky súdruh a priateľ KĽDR, zomrel po dlhej chorobe.

Uviedol, že Jazov bol poprednou vojenskou a politickou osobnosťou, skutočným vlastencom a vzorovým veteránom, ktorý sa v mladosti pridal k armáde a prešiel bitkami v posvätnej Vlasteneckej vojne proti fašistickým nemeckým útočníkom a celý svoj život zasvätil posilňovaniu obrany krajiny.

Konštatoval, že Jazov hmatateľne prispel k prehĺbeniu priateľských vzťahov obyvateľov KĽDR a Ruska a zároveň si úprimne vážil a ctil súdruha Kim Čong Ila, veľkého vodcu kórejského ľudu.

Zdôraznil, že aj keď zomrel, jeho zásluhy ostanú dlho v srdciach obyvateľov oboch krajín.

Vážený súdruh najvyšší vodca zároveň zaslal smútočný veniec so svojím vznešeným menom na hrob Dmitrija Jazova, pričom na stuhe venca boli napísané slová: „Na pamiatku súdruha D. T. Jazova, maršala Sovietskeho zväzu.


Maršal Jazov pri stretnutí so súdruhom Kim Čong Ilom