Skip to content

Noviny Rodong sinmun volajú po intenzívnejšej kampani za obnovu lesa

Pchjongjang, 26. februára čučche 109 (2020) (KCNA) – Noviny práce (Rodong sinmun) v stredu 26. februára vydali článok k piatemu výročiu publikovania práce váženého najvyššieho vodcu súdruha Kim Čong Una pod názvom „Nech celá strana, celá armáda a všetok ľud vedú kampaň na intenzívnu obnovu lesov, aby sa hory v krajine pokryli zelenými lesmi.

Práca načrtáva podrobné úlohy pri obnove lesov vrátane otázok výsadby stromov a ich ochrany, rozvoja vedy a technológie lesného hospodárstva a sprísnenia dohľadu a kontroly nad výsadbou stromov a ochranou lesov.

Celá strana, armáda a ľud po dobu piatich rokov od zverejnenia diela tvrdo pracovali na tom, aby sa hory v krajine stali zlatými horami a národnými pokladmi; prebiehajúca kampaň výsadby stromov je však iba začiatok. Všetci by mali spojiť svoju silu a rozum a zdvojnásobiť svoje úsilie za premenu všetkých hôr v krajine na zlaté hory tak, ako to žiada Kórejská strana práce. Keď sa všetci ľudia budú aktívne a jednomyseľne podieľať na obnove lesov, dosiahnu úspechy v kampani za ochranu prírody.

Článok vyzýva všetkých ľudí, aby nezabudli na pevné vlastenecké úsilie a nasledovali pokyny uvedené v práci najvyššieho vodcu, aby všetky hory boli pokryté zelenými lesmi a aby viedli dynamickejšiu kampaň za obnovu lesov, v súlade s vznešenými cieľmi veľkého vodcu súdruha Kim Ir Sena a veľkého vodcu súdruha Kim Čong Ila.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp