Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN vyjel na koni na Pektusan

 

Pchjongjang, 16. října čučche 108 (2019) (KCNA) – Předseda Korejské strany práce, předseda Komise pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky a vrchní velitel ozbrojených sil KLDR, nejvyšší vůdce naší strany, státu a ozbrojených sil soudruh Kim Čong Un vyjel na bílém koni na vrchol hory Pektu (Pektusan) v prvním sněhu.

Doprovázeli ho vedoucí funkcionáři Ústředního výboru Korejské strany práce.

Jeho jízda na koni na horu Pektu je velkou událostí hlubokého významu v dějinách korejské revoluce.

 

 

Vážený soudruh nejvyšší vůdce si při jízdě na bílém koni s hlubokým pohnutím připomněl cestu náročného boje a dnů náhlé změny, na niž se vydal s vírou a vůlí pevnou jako hora Pektu pro velkou věc nejmocnější země. Z výšky  se podíval na pohoří, přemýšleje o strmých svazích revoluce, které musí být překonány novou odvahou.

V odrazu důstojného vzhledu váženého soudruha nejvyššího vůdce na vrcholu majestátní hory Pektu se projevila majestátnost vynikajícího velitele, hledícího daleko na cestu pokroku mocné socialistické země, která dosáhne svého rozkvětu vlastním úsilím a zkrotí vichřice a bouře hory Pektu.

Všichni funkcionáři, kteří doprovázeli váženého nejvyššího vůdce soudruha Kim Čong Una na vrchol hory, pocítili hluboké pohnutí a radost a byli přesvědčeni, že začne velkolepá operace, která znovu překvapí svět a posune korejskou revoluci o krok vpřed.

 













Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

Korejská ústřední televize