Skip to content

Ústřední smuteční zasedání k 70. výročí úmrtí soudružky Kim Čong Suk

Pchjongjang, 22. září čučche 108 (2019) (KCNA) – Ústřední smuteční zasedání u příležitosti 70. výročí úmrtí soudružky Kim Čong Suk se konalo 22. září v Pchjongjangu.

Smutečního shromáždění se zúčastnily kádry strany a vlády, pracovníci Ústředního výboru Korejské strany práce, zaměstnanci ministerstev, ústředních institucí a orgánů ozbrojených sil, učitelé a žáci Revoluční školy Mangjongde, funkcionáři a zasloužilé osobnosti institucí, továren a podniků v Pchjongjangu.

 

Člen politbyra Ústředního výboru KSP, místopředseda Ústředního výboru strany soudruh Pak Kwang Ho přednesl smuteční řeč. Uvedl, že soudružka Kim Čong Suk, která se narodila ve vlastenecké a revoluční rodině a letech dospívání se rozhodně vydala cestou revoluce s horlivou oddaností soudruhu Kim Ir Senovi, zasvětila celý svůj život vlasti a lidu a vítězství revoluce.

Během protijaponského ozbrojeného boje soudružka Kim Čong Suk prokázala bezpříkladnou odvahu v ozbrojené jednotce vedené osobně velkým vůdcem soudruhem Kim Ir Senem a vykonala skvělou vojensko-politickou činnost, která mimořádně přispěla k dosažení historické věci osvobození vlasti.

Po osvobození soudružka Kim Čong Suk, srdečně podporující kurs velkého vůdce směrem k výstavbě nové vlasti, významně přispěla k vytvoření strany, pravidelných revolučních ozbrojených sil a republiky a zajistila důslednou kontinuitu revoluční věci čučche.

 

 

V důslednosti a rozhodnosti revolučního pohledu na vůdce a věrnosti věci vůdce byla soudružka Kim Čong Suk nejlepším příkladem revoluční bojovnice. Soudružka Kim Čong Suk byla skutečnou dcerou lidu, opravdu  věrnou služebnicí lidu, která si vzala za příklad nesmírně skromné ​​lidové vlastnosti velkého vůdce a skvěle je ztělesnila.

Soudružka Kim Čong Suk v bouři revoluce vychovávala jasnou hvězdu hory Pektu až do posledních chvil svého života a věnovala  veškerou upřímnost a srdce i duši vzdělávání velkého generála jako skutečného nástupce, který je totožný v myšlenkách, odvaze a rysech s velkým vůdcem.

Řečník zdůraznil, že obrovský přínos soudružky Kim Čong Suk, která vyrostla jako Polárka revoluce s ušlechtilým smyslem pro povinnost a vřelou láskou k budoucnosti vlasti, aby náš lid byl požehnán vůdci z generace na generaci, bude navždy zářit spolu s posvátnými dějinami čučchejské Koreje.

 

 

U příležitosti 70. výročí úmrtí hrdinky protijaponské války soudružky Kim Čong Suk byly 22. září položeny věnce před její bronzovou bustu na hřbitově revolučních mučedníků na hoře Tesong.

Před bronzovou bustu byl umístěn věnec se jménem nejvyššího vůdce Korejské strany práce, státu a ozbrojených sil soudruha Kim Čong Una.

Kladení věnců se účastnily kádry strany a vlády, mezi nimi soudruzi Pak Kwang Ho, Tche Hjong Čchol, Čon Kwang Ho, pracovníci Ústředního výboru KSP, pracovníci mocenských orgánů, vlády, organizací pracujících a ústředních institucí, funkcionáři a pracující podniků v Pchjongjangu. Přítomni byli funkcionáři orgánů ozbrojených sil, mezi nimi soudruh No Kwang Čchol.

Před bronzovou bustu soudružky Kim Čong Suk byly položeny věnce jménem Ústředního výboru KSP, prezídia Nejvyššího lidového shromáždění KLDR, vlády KLDR, organizací pracujících, ústředních institucí, orgánů ozbrojených sil, Textilního kombinátu Kim Čong Suk a Přádelny hedvábí Kim Čong Suk.

Účastníci chvilkou ticha uctili vzácný revoluční život a zásluhy soudružky Kim Čong Suk.

Současně funkcionáři místních stranických a mocenských orgánů a organizací pracujících, pracující lid, mládež a studenti a sloužící mužstvo lidové armády položili kytice k bronzovým sochám soudružky Kim Čong Suk na různých místech země, včetně města Herjong, okresu Kim Čong Suk a Námořní univerzity Kim Čong Suk, a poklonili se.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp