Skip to content

Nesmrteľné zásluhy súdruha KIM IR SENA vo Veľkej vlasteneckej oslobodeneckej vojne

Pchjongjang, 27. júla čučche 108 (2019) (KCNA) – Kórejské noviny priniesli v sobotu 27. júla úvodníky k 66. výročiu víťazstva kórejského ľudu vo Veľkej vlasteneckej oslobodeneckej vojne.

Poznamenajúc, že 27. júl je dňom druhého oslobodenia kórejského ľudu, ktorý čestne ubránil dôstojnosť a suverenitu krajiny pred agresiou imperialistov a sviatkom víťazov, ktorí porazili mocného imperialistického nepriateľa, ktorý sníval o ovládnutí sveta, Noviny práce (Rodong sinmun) uvádzajú:

Víťazstvo vo Veľkej vlasteneckej oslobodeneckej vojne je víťazstvom vynikajúcej vojenskej myšlienky veľkého vodcu súdruha Kim Ir Sena, jeho vojenských metód založených na čučche a vynikajúcej stratégie a taktiky.

Počas vojny veľký vodca vytvoril a použil odvážne a úžasné stratégie kórejského štýlu, o čom svedčia úplne nové a jedinečné operácie a vojenské metódy, ako sú okamžitá kontraofenzíva a zničenie nepriateľských línií pomocou statočného obliehania, vytvorenie druhého frontu za nepriateľskou líniou a aktívna pozičná obrana.

Svetová história vojenstva zaznamenala mnoho významných veliteľov význačnej stratégie a veliaceho umenia. Nezná však takého geniálneho veliteľa, akým je súdruh Kim Ir Sen, ktorý porazil agresorov a bránil osud krajiny a jej obyvateľov za pomoci iba dvojročného pravidelného vojska. Kórejský ľud pod jeho vedením maril „ofenzívy“ vypracované vojenskými stratégmi spojených imperialistických síl, čím vytvoril svetový príklad modernej vojny.

Budeme dôrazne hájiť dôstojnosť a suverenitu našej socialistickej krajiny a oslavovať zásluhy súdruha Kim Ir Sena na víťazstve vo vojne generáciu po generácii pod vedením veľkej Strany.

Noviny Mindžu Čoson zdôrazňujú, že kórejský ľud určite dosiahne vec socializmu orientovanú na čučche, pokiaľ bude uchovávať zásluhy veľkého vodcu na víťazstve ako večný poklad.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp