Skip to content

Vážený najvyšší vodca súdruh KIM ČONG UN skontroloval novovybudovanú ponorku

Pchjongjang, 23. júla čučche 108 (2019) (KCNA) – Súdruh Kim Čong Un, predseda Kórejskej strany práce, predseda Komisie pre štátne záležitosti Kórejskej ľudovodemokratickej republiky a najvyšší veliteľ ozbrojených síl KĽDR skontroloval novopostavenú ponorku.

Ponorka vybudovaná pod starostlivým vedením a osobitnou pozornosťou najvyššieho vodcu strany, štátu a armády, súdruha Kim Čong Una, aby plnila úlohy v operačnej zóne Východného mora a bude čoskoro spustená na vodu.

Vážený súdruh najvyšší vodca sa po preskúmaní novej ponorky podrobne oboznámil najmä s jej operačnými a taktickými parametrami a bojovým systémom zbraní. Vyjadril veľkú spokojnosť nad skutočnosťou, že ponorka bola navrhnutá a postavená tak, aby bola schopná plne realizovať vojensko-strategický plán našej strany za každých okolností.

Vážený súdruh najvyšší vodca uviedol, že v našej krajine, ktorej východ a západ sú obmývané moriami, je operačná spôsobilosť ponoriek dôležitou súčasťou obrany štátu, pričom zdôraznil potrebu neustále vyvíjať veľké úsilie pri rozvoji námorných ozbrojených síl, ich zbraní a vybavenia.

S hrdosťou uviedol, že úspešná výstavba silnej kórejskej ponorky je výsledkom vznešeného vlastenectva a lojality funkcionárov, vedcov, technikov a pracovníkov v oblasti národnej obrany a zbrojárskeho priemyslu, ktorí tvrdo pracujú na posilnení národnej obrany v súlade s politikou strany týkajúcej sa kladenia dôrazu na obrannú vedu a technológiu; a ďalšou veľkou ukážkou pokroku nášho obranného priemyslu.

Váženého súdruha najvyššieho vodcu doprevádzali súdruhovia Čo Jong Won, Hong Jong Čchil, Ju Čin, Kim Čong Sik, Ri Čong Sik, Čche Mjong Čchol, Čang Čchang Ha a ďalší vedúci funkcionári Ústredného výboru strany a odboru národnej obrany.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp