Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN sledoval umělecké představení manželek důstojníků

Pchjongjang, 3. června čučche 108 (2019) (KCNA) – Předseda Korejské strany práce, předseda Komise pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky, vrchní velitel ozbrojených sil KLDR, nejvyšší vůdce naší strany, státu a ozbrojených sil soudruh Kim Čong Un 2. června sledoval představení pořádané amatérskými uměleckými skupinami manželek důstojníků jednotek Korejské lidové armády (KLA), vybranými v sedmém kole druhé soutěže uměleckých skupin manželek důstojníků KLA.

 

Když vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un společně se soudružkou Ri Sol Džu vešli do divadelního sálu, účastníci propukli v bouřlivé skandování “Hurá!”

Mezi diváky byl soudruh Čche Rjong He, člen prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce, první místopředseda Komise pro státní záležitosti KLDR a předseda prezídia Nejvyššího lidového shromáždění, vedoucí funkcionáři ÚV KSP, mezi nimi soudruzi Ri Man Gon, Pak Kwang Ho, Ri Su Jong, Kim Pchjong He, Čche Hwi, An Čong Su, Pak Tche Dok, Pak Tche Song, Kim Jong Čchol, Kim Su Gil a Kim Ki Nam, velící důstojníci KLA a tvůrci a umělci hlavních uměleckých skupin.

V představení vystoupily členky amatérských uměleckých skupin manželek důstojníků 4. sboru, leteckých a protiletadlových sil KLA. Představily různá čísla včetně sólového zpěvu a pangčchangu (píseň mimo jeviště, pozn. překl.)  „Toužení“, sboru „Náš vůdce, kterého lid miluje“, harmonikové skupiny a sboru “Naše národní vlajka”,  sboru „Horoucí přání“, instrumentálního tria „Krásná stopa letadla“ a písně doprovázené rozsáhlou národní instrumentální hudbou „Náš socialismus je nejlepší na světě“, která dojemně ukázala ideologickou a duchovní charakteristiku manželek důstojníků, které oslavují každou minutu svého života horoucí touhou po vůdci a věrností.

 

 

Představení bylo diváky vysoce oceněno za to, že oslavilo obrannou linii vlasti jako nedobytnou pevnost díky velké jednotce žen-revolucionářek, které nesou v mysli velkou důvěru a naděje v Ústřední výbor strany a dodávají tep revoluci s láskou a zanícením.

Po skončení představení k sobě vážený soudruh nejvyšší vůdce zavolal syna pilota, který padl během bojové mise, a dítě, které získalo významné jméno na místě slavnostního setkání, objal je se vřelou láskou a popřál jim šťastnou budoucnost.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce vyjádřil velké uspokojení, že členky amatérských skupin manželek důstojníků provedly pozoruhodné představení, které má velký ideologický a umělecký vliv a citlivě reflektuje politiku strany založenou na zásluhách velkých vůdců spojených s vedením každé vojenské jednotky a jejím skutečným životem.

 

 

Vážený soudruh nejvyšší vůdce zdůraznil význam představení amatérských uměleckých skupin manželek důstojníků, které mají v ideologické a kulturní výstavbě naší strany silný inspirativní a motivační charakter. Pochválil revoluční a ušlechtilý duchovní svět a kulturní vzdělání manželek důstojníků jako hybnou sílu naší revoluce a příklad pro celou společnost, přičemž poznamenal, že všichni členové společnosti by měli žít a bojovat podle vzoru manželek důstojníků.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce vyjádřil očekávání, že manželky důstojníků, jako nejlepší tlumočnice a propagandistky ​​politiky strany, povedou na každém místě k plnému rozkvětu svůj revoluční a krásný život, jak to ukázalo představení.

 


Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp