Skip to content

Prohlášení Společnosti česko-korejského přátelství Pektusan k setkání nejvyšších představitelů KLDR a Ruské federace

Praha, 27. dubna čučche 108 (2019) – Společnost česko-korejského přátelství Pektusan s radostí přivítala zprávu o úspěšném setkání a rozhovorech nejvyšších představitelů Korejské lidově demokratické republiky a Ruské federace, předsedy Komise pro státní záležitosti soudruha Kim Čong Una a prezidenta Vladimira Vladimiroviče Putina.

Další z řady úspěšných zahraničních cest váženého soudruha nejvyššího vůdce přesvědčivě dokazuje sílící pozici socialistické Koreje na mezinárodní politické scéně a je pokračováním jedině správné zahraniční politiky na zásadách úplné rovnosti, nezávislosti, vzájemné úcty, nevměšování a vzájemného prospěchu. Zároveň přispívá k velké věci uhájení míru na Korejském poloostrově a v regionu.

Ačkoli došlo před téměř 30 lety v bývalém Sovětském svazu k obnově kapitalismu, Ruská federace nikdy neusilovala o změnu režimu v Korejské lidově demokratické republice, nevnucovala jí cizí politický model a kulturu a udržovala s ní korektní vztahy, posílené vzájemnými jednáními velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila s prezidentem V. V. Putinem. Současné jednání nejvyšších představitelů obou zemí je významným posílením tradičních sousedských vztahů s více než 70 lety diplomatických styků. Věříme, že přinese významné a vzájemně výhodné výsledky i v ekonomické oblasti.

 

Společnost česko-korejského přátelství Pektusan,

v Praze dne 27. dubna čučche 108 (2019)