Skip to content

Slavnostní setkání mládeže a studentů k 7. výročí jmenování soudruha KIM ČONG UNA vrchním velitelem

 

Pchjongjang, 28. prosince čučche 107 (2018) (KCNA) – Na počest 7. výročí jmenování váženého nejvyššího vůdce soudruha Kim Čong Una vrchním velitelem Korejské lidové armády se v pátek 28. prosince konalo slavnostní setkání mládeže a studentů v Ústředním sále mládeže. Zúčastnil se ho místopředseda Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Čche Hwi, představitelé Kimirsensko-kimčongilského svazu mládeže a mládež a studenti.

 

První tajemník Ústředního výboru Kimirsensko-kimčongilského svazu mládeže soudruh Pak Čchol Min přednesl zprávu, následovanou projevy. Referent a řečníci uvedli, že jmenování váženého soudruha nejvyššího vůdce na nejvyšší pozici revolučních ozbrojených sil je historickou událostí, která má zvláštní význam v dějinách budování čučchejské armády, dosahující pouze vítězství, a významnou událostí, která přinesla nový plný rozkvět v posilování a rozvoji korejských revolučních ozbrojených sil. Poznamenali, že vážený soudruh nejvyšší vůdce v souladu s požadavkem na skok v uskutečnění velké věci revoluce čučche stanovil proměnu celé armády na základě kimirsenismu-kimčongilismu jako obecný úkol budování armády, a skvěle zdůrazňoval a rozvíjel vojenské myšlenky čučche a linii velkého vůdce a velkého generála, čímž posílil lidovou armádu v armádu strany, nejelitnější a mocnou revoluční armádu.

Zdůraznili nezbytnost pevně se semknout kolem soudruha Kim Čong Una a důrazně projevit sílu odvážných generálů při uskutečňování revoluční věci čučche v boji za urychlení konečného vítězství.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp