Skip to content

Nové sály Přírodopisného muzea

 

Pchjongjang, 24. října čučche 107 (2018) (KCNA) – V Přírodopisném muzeu, komplexní základně šíření vědeckých poznatků v KLDR, byly otevřeny sály číslo 1 a 2 pro školení a zkoušení dětí a sál ekologie živočichů.

V sále pro školení a zkoušení dětí číslo 1 mohou návštěvníci pomocí biologického mikroskopu a dalších zařízení pozorovat vzhled a orgány zvířat a rostlin a zúčastnit se přednášek odborníků z příslušných odvětví o astronomii, paleontologii, zoologii, botanice a zeměpisu.

V sále pro školení a zkoušení dětí číslo 2, uspořádaném v souladu s dětským světem, mohou získat pochopení pro přírodu hrou na dobývání zkamenělin, odhadujíce živočichy a rostliny, atd.

Sál ekologie živočichů poskytuje bohaté a rozmanité znalosti stepních tropických lesů, světově proslulé bohaté flóry a fauny a ekologického systému moří a jeskyní.

V těchto dnech navštěvuje sály nekonečný proud lidí.

V květnu čučche 105 (2016) vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un navštívil nově postavené Přírodopisné muzeum a poskytl cenné pokyny pro další rozšíření muzea na základě vědecké přesnosti, praktičnosti a přívětivosti.

 


 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp