Skip to content

Kim Čong Un navštívil Pektusanský architektonický institut

Pchjongjang, 11. března čučche 106 (2017) – Kim Čong Un, předseda Korejské strany práce, předseda Komise pro státní záležitosti KLDR a nejvyšší velitel Korejské lidové armády, navštívil Pektusanský architektonický institut, ikonu a standard projektování.
mm00253326

Poskytnuv polní vedení ústavu v červenci loňského roku, dal pokyn, aby byl přeměněn na ikonu a standard projektování. Několikrát vedl návrh vnitřní přestavby a objasnil všechny otázky, které se objevily v rámci projektu jeho modernizace.
Když mu bylo řečeno, že institut úspěšně prošel rekonstrukcí, poslal mu v poslední době moderní prostředky projektování.
Prošel prostorem pro vzdělávání v revolučních dějinách a místností věnovanou historii ústavu.
mm00253324

Při pohledu na historická data a památky ukazující historii vedení poskytnutého předsedou Kim Čong Ilem pro rozvoj čučche orientované architektury, ohlédl se s hlubokým pohnutím na hrdou cestu, vykonanou ústavem.
Prošel různá místa ústavu, jako je například výstava architektonických vědecko-technických úspěchů, prostor pro studium architektonických návrhů, místnost návrhových dokumentů, studovna informačních dat a vnitřní dvůr, seznamuje se podrobně s modernizací a prací vykonávanou v ústavu.

 

mm00253321

 

Řka, že strana prokazuje velmi hlubokou důvěru a velká očekávání od institutu, vyjádřil očekávání a přesvědčení, že funkcionáři, konstruktéři, architekti a výzkumníci z ústavu úctyhodně splní své těžké, ale čestné poslání a budoucí povinnosti. Poté se s nimi vyfotografoval.
Doprovázel ho Ma Won Čchun, ředitel Projektového odboru Komise pro státní záležitosti.
mm00253322 mm00253323 mm00253325

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp
(zkráceno)