Skip to content

Kim Čong Un řídil cvičnou střelbu nového raketového systému

MM00240380

Pchjongjang, 4. března čučche 105 (2016) (KCNA) – Flagrantní pohyby imperialistů USA a jejich následovníků na politický a ekonomický tlak a vojenskou agresi proti KLDR dostoupily do závažné fáze, která již nemůže být přehlížena. Dopustili se zuřivého nepřátelství ilegalizací autonomního práva KLDR jako svrchovaného státu tím, že přijali bezprecedentní a gangsterskou, novou “rezoluci o sankcích” kvůli její intenzifikaci sebeobranného jaderného odstrašení a legitimnímu vypuštění pozorovací družice Země Kwangmyongsong-4 (Zářící hvězda-4, pozn. překl.).

Všechen lid v KLDR nyní čeká na rozkaz k boji ke zničení nepřítele, s narůstajícím hněvem na imperialisty USA a jihokorejskou skupinu zrádců Pak Kun Hje (angl. přepis Park Geun Hye, loutková prezidentka jižní Koreje, pozn. překl.).

MM00240381

Vzhledem k této situaci se konala cvičná střelba pro odhad síly výzbroje dělových raketových hlavic raketometů velké ráže, nového typu raketometů schopných opakované střelby, rozmístěných v záložních dělostřeleckých jednotkách Korejské lidové armády.

Kim Čong Un, první tajemník Korejské strany práce, první předseda Komise národní obrany KLDR a vrchní velitel Korejské lidové armády, vedl na místě zkušební palbu. Na pozorovatelském postu přijal informaci o plánované zkušební střelbě nového typu raketového systému velkého kalibru a taktických a technických specifikacích výzbroje dělových raket a dal rozkaz k zahájení testovací střelby.

Testovací střelba různých druhů minových raket, pod zem pronikajících raket a kanystrových raket ukázala, že arzenál raketových hlavic, vyrobený v kombinaci s vysoce odolným materiálem, má úžasnou destrukční a smrtící sílu. Kim Čong Un byl velmi potěšen zhlédnutím řízené dělové rakety, která přesně zasáhla a rozmetala na kusy silně postavenou simulovanou posádku nepřítele, tank, dělostřelectvo a úkryty na vozidla. Řekl, že vývoj čučche zbraní, představující důstojnou éru Strany práce, je hrdým výsledkem nehynoucích činů prezidenta Kim Ir Sena (Kim Il Sunga) a vůdce Kim Čong Ila, kteří věnovali své psychické i fyzické úsilí posílení obranyschopnosti založené na čučche, a politiky strany přisuzující význam obranné vědě a technice. Současně výmluvně ukazuje obrovský potenciál samostatného obranného průmyslu KLDR, dodal.

MM00240382

Sériová výroba nového typu raketometů velké ráže korejského stylu, schopných opakované střelby, kvalitativně napomáhá dalšímu posílení obranyschopnosti Korejské lidové armády, řekl s uspokojením. Situace dosáhla velmi nebezpečné fáze, kdy již nemůže být zanedbáváno, že nepřátelé jsou odhodláni k takovému poslednímu pokusu jako “operaci stětí” a “zhroucení sociálního systému”, tvrdě pracujíce na porušování důstojnosti a suverenity KLDR a jejího práva na existenci, řekl a dodal: Nyní je pro nás čas převést náš způsob vojenské protiakce vůči nepřátelům do preventivního útoku v každém aspektu.

Je to velmi hloupý čin Pak Kun Hje, vykřikovat o “preventivním útoku”, zatímco neodpovědně posiluje ozbrojené síly ve svazku s ničemy z USA, ale její hysterie srazí v trosky v dlouhodobém horizontu jen ji samou, poznamenal.

Řekl, že KLDR ví, jaký sofismus nepřátel, snažících se ji zbavit nezávislého užívacího práva ke kosmu pro mírové účely, se vychrlí ke klamání veřejného mínění po dnešní cvičné střelbě nového zbraňového systému, s jejich předcházejícím velkoplošným společným vojenským cvičením.

Zdůraznil, že sektor národní obrany by měl v nejbližší době nasadit nový typ raketového systému velké ráže a dalších nově vyvinutých úderných zbraní v operačních oblastech nejvyššího vedení a stejně tak nenechat nepřátele klidně spát až do okamžiku, kdy se setkají se svým definitivním koncem ve své zemi.

MM00240384

Jediný způsob, jak bránit suverenitu našeho národa a jeho právo na existenci v této extrémní situaci, je posílit jadernou sílu v kvalitě i kvantitě a udržet rovnováhu sil, uvedl a zdůraznil, že je třeba uvést jaderné hlavice nasazené pro obranu státu do stálého pohotovostního režimu tak, aby mohly být aktivovány v každém okamžiku.

Vyjádřil přesvědčení, že funkcionáři, vědci a technici zabývající se obrannou vědou budou neustále vyvíjet supermoderní údernou výzbroj a výstroj nového typu, aby letošním svěžím pokrokem v posílení vojenských schopností pozdravili sedmý sjezd KSP a tak skálopevně upevnili obranyschopnost země.

Doprovázeli ho Coe Rjong He (Choe Ryong Hae), tajemník ÚV KSP, Hong Jong Cil (Hong Yong Chil) a Kim Čong Sik (Kim Jong Sik), místoředitelé oddělení ÚV KSP a armádní generálplukovník Jun Tong Hjon (Yun Tong Hyon), viceministr lidových ozbrojených sil.

KCNA, http://www.kcna.kp

 

MM00240386 MM00240387 MM00240388 MM00240389 MM00240390 MM00240392 MM00240394 MM00240395 MM00240396 MM00240397 MM00240398