Skip to content

Účastníci 6. celostátní konference válečných veteránů přijeli do Pchjongjangu

Pchjongjang, 26. července čučche 109 (2020) (KCNA) – Váleční veteráni, kteří se zúčastní 6. celostátní konference válečných veteránů u příležitosti 67. výročí vítězství ve Velké vlastenecké osvobozenecké válce, přijeli 25. července do Pchjongjangu.

Ze všech koutů země přicestovali váleční veteráni do Pchjongjangu letadly, vlaky a autobusy, vyprovázeni místními funkcionáři strany, mocenských orgánů a pracujícími.

 

Před odjezdem účastníci shromáždění položili květinové koše a květiny k bronzovým sochám a portrétům slunečně usměvavých velkých vůdců soudruha Kim Ir Sena a Kim Čong Ila a poklonili se jim.

Všechen lid země srdečně blahopřál při cestě na konferenci válečným veteránům s řády a vyznamenáními na hrudích, připomínajícími nesmrtelné zásluhy.

Váleční veteráni, kteří přijeli do Pchjongjangu, aby se zúčastnili 6. celostátní konference válečných veteránů, byli srdečně uvítáni kádry Ústředního výboru strany a příslušnými funkcionáři.

Občané hlavního města v ulicích s úctou zdravili válečné veterány.

Váleční veteráni dorazili na místo ubytování, do hotelu „25. dubna“, kde je laskavě přivítali funkcionáři a zaměstnanci hotelu.

 




 

Uctění památky hrdinů Vlastenecké osvobozenecké války

 














 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

Korea dnes – Čosonui onul, https://dprktoday.com