Skip to content

Vážený soudruh KIM ČONG UN vedl zkušební palbu mezikontinentální balistické rakety Hwasongpcho-18

 

Pchjongjang 13. července čučche 112 (2023) (KCNA) – Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un osobně na místě dohlížel na zkušební odpálení nového typu mezikontinentální balistické rakety Hwasongpcho-18.
 

Zkušební palba mezikontinentální balistické rakety neměla žádný negativní dopad na bezpečnost okolních zemí.

 

 

Vypuštěná raketa letěla 4491 sekund, její letový dosah byl 1001,2 km a maximální výška činila 6648,4 km. Raketa zasáhla zamýšlenou vodní plochu na otevřeném moři Východního korejského moře.

Všechny nové záznamy potvrzené při zkušební palbě slouží jako důkaz síly, spolehlivosti a vojenské účinnosti nového typu systému strategických zbraní a také nepochybný důkaz spolehlivosti jaderných strategických ozbrojených sil naší republiky.

Vážený soudruh Kim Čong Un stanovil strategické úkoly pro oblast obranné vědy, aby výrazně pokročila v posilování jaderných strategických ozbrojených sil republiky.

Všichni vědci v oblasti obrany složili slavnostní přísahu, že splní své nejdůležitější poslání a povinnost vůči straně a revoluci, vlasti a lidu.

 















 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp