Skip to content

Velký vůdce soudruh KIM ČONG IL byl oceněn pamětní medailí „70. výročí vítězství ve Vlastenecké osvobozenecké válce“

Pchjongjang 8. července čučche 112 (2023) (KCNA) – Velký vůdce soudruh Kim Čong Il je vynikající songunský velitel, legendární velikán, který pod vysoko vztyčeným praporem čučche, praporem songunu, po mnoho let, více než půl století, oslavoval historii a tradice vítězství ve válce z generace na generaci a rozhodujícím způsobem mařil odporné manévry imperialistů a reakcionářů směřující k izolaci a zardoušení naší republiky.

Nehynoucí zásluhy velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila, který s bezmeznou odvahou, smělostí a prozíravou moudrostí proměnil naši vlast v ideologickou a politickou mocnost jednomyslné jednoty a světovou vojenskou mocnost a položil věčný základ důstojného pokračování dějin a tradic bojových vítězství, budou oslavovány po věky věků.
 

 
U příležitosti 70. výročí vítězství ve válce rozhodlo prezídium Nejvyššího lidového shromáždění Korejské lidově demokratické republiky v souladu s jednomyslnou vůlí a touhou všeho lidu a sloužícího mužstva lidové armády udělit pamětní medaili „70. výročí vítězství ve Vlastenecké osvobozenecké válce“ velkému vůdci soudruhu Kim Čong Ilovi, který svým vynikajícím a zkušeným vedením celému světu prokázal důstojnost a majestátní vzhled čučchejské Koreje.

1. července byla zveřejněna příslušná vyhláška prezídia Nejvyššího lidového shromáždění.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

 

(27. 7. 2023 uplyne 70 let od vítězství / příměří v Korejské válce. Pozn. překl.)