Skip to content

12. zasedání politbyra 8. Ústředního výboru Korejské strany práce


 

Pchjongjang 31. prosince čučche 111 (2022) (KCNA) – 30. prosince se v sekretariátu Ústředního výboru strany konalo 12. zasedání politbyra 8. Ústředního výboru Korejské strany práce.

Schůzi předsedal soudruh Kim Čong Un.

Politbyro vyslechlo a prostudovalo návrhy změn a dodatků k návrhu usnesení 6. pléna 8. Ústředního výboru Korejské strany práce, učiněné na dvoudenních jednáních sektorových sekcí, poté vypracovalo návrh usnesení a rozhodlo se jej předložit plénu.

Politbyro také vyslechlo a prověřilo výsledek návrhu státního rozpočtu na rok 2023, projednaný revizní skupinou státního rozpočtu, a rozhodlo jej předložit ke schválení plénu.

Kromě toho politbyro projednalo otázku přijetí řady důležitých opatření ke stimulaci rozvoje hlavních sektorů národního hospodářství, na základě čehož se jednomyslně rozhodlo tato opatření přijmout a oznámit je plénu ÚV strany.

Na jednání politbyra byly projednány i další důležité otázky, které vyvstávají ve stranických a státních záležitostech jako celku.

Soudruh Kim Čong Un na setkání analyzoval subjektivní a objektivní situaci, která se v naší revoluci v poslední době vyvinula, předpokládané budoucí podmínky a situaci, a zdůraznil taktické a strategické principy, kterých by se naše strana a vláda měly neustále držet, a bojovou orientaci.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp