Skip to content

Uctění památky soudruha KIM ČONG ILA u příležitosti 11. výročí jeho úmrtí

Pchjongjang 18. prosince čučche 111 (2022) (KCNA) – U příležitosti 11. výročí úmrtí velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila položili pracující lidé, vojáci Korejské lidové armády a mládež a studenti květinové koše a kytice k sochám jedinečných velikánů a mozaikám slunečně usměvavých velkých vůdců na různých místech.

V nejpamátnější den vlasti navštívili funkcionáři Ústředního výboru strany, prezídia Nejvyššího lidového shromáždění, vlády a ozbrojených sil Palác slunce Kumsusan.

U příležitosti dne největšího národního smutku se nekonečný proud lidí s pocitem bezmezné touhy vydal do Paláce slunce Kumsusan, nejvyšší svatyně čučche, kde leží velký vůdce vůdce soudruh Kim Ir Sen a velký vůdce soudruh Kim Čong Il ve své životní podobě.

Na pracovištích a v rodinách po celé zemi byly skládány pevné přísahy navždy ctít velkého generála a až do konce uskutečňovat jeho pokyny.

Funkcionáři a členové Jednotných odborových svazů Koreje uspořádali 15. prosince přísežné shromáždění v Ústředním sále pracujících.

Funkcionáři a členové svazu mládeže a svazu žen v Pchjongjangu se zúčastnili shromáždění v Ústředním sále mládeže a Sále žen.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp