Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN se setkal s vojenskými zdravotníky a přednesl významný blahopřejný projev


 
Pchjongjang 19. srpna čučche 111 (2022) (KCNA) – Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un se 18. srpna setkal se zdravotníky vojenské zdravotnické služby Korejské lidové armády, kteří se zúčastnili maximální nouzové protiepidemické kampaně, plnili posvátný úkol ochrany hlavního města a lidu a vykonali nesmrtelné činy, blahopřál jim a povzbudil je.

Dům kultury „25. dubna“, kde se na mimořádný rozkaz váženého soudruha Kim Čong Una setakali bojovníci vojenské zdravotnické služby Korejské lidové armády, kypěl nadšením a radostí bojovníků, kteří se dočkali slavného a šťastného okamžiku setkání se soudruhem Kim Čong Unem, které si tak přáli a po kterém i ve snech toužili ve dnech kruté války za zničení zhoubného viru, ve které byli připraveni i na smrt.

Vážený soudruh Kim Čong Un přednesl blahopřejný projev.

Řekl, že na vyřešení protiepidemické krize v hlavním městě nejvíce ze všech pracovali bojovníci vojenského zdravotnictví. Jménem strany, vlasti a lidu vyjádřil bojovníkům hlubokou vděčnost.

Soudruh Kim Čong Un si potřásl rukou s bojovníky, kteří se s naprostou věrností rozkazu Ústředního výboru strany, s pocitem bezpodmínečné lásky a obětavosti k lidu, z celého srdce věnovali ochraně životů a zdraví lidu, a tím aktivně přispívali k dalšímu rozvoji a projevování vynikající komunistické morálky a atmosféry v celé společnosti, a ocenil jejich snahu.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp