Skip to content

Šíření pandemie a výsledky léčby – 26. 6.

Pchjongjang 27. června čučche 111 (2022) (KCNA) – Podle informací Státního mimořádného protiepidemického velitelství bylo od 18:00 25. června do 18:00 26. června hlášeno více než 7 300 případů horečky a více než 9 090 uzdravení.

K 18:00 26. června činí od konce dubna celkový počet nemocných více než 4 722 430, z nichž se více než 4 708 510 (99,705 %) uzdravilo a nejméně 13 840 (0,293 %) je v lékařském ošetření.

V poslední době se hlavní úsilí v rámci nouzové protiepidemické práce věnuje důslednému potlačování pronikání a šíření nových pandemií.

Ústřední mimořádná protiepidemická oblast bedlivě sleduje vznik a šíření zhoubné pandemie v okolních zemích a regionech a pravidelně přehodnocuje podobu vícevrstvého štítu pro blokádu pozemního, námořního a vzdušného prostoru a přijímá opatření k zamezení i té nejmenší možnosti proniknutí nové varianty.

Přikázala zavést systém okamžitého informování a přijímání opatření nad abnormálními jevy při dalším zintenzivnění blokády a protiepidemického pozorování a ostražitě přistupuje k výskytu pacientů s horečkou.

Přijímá opatření pro racionální nastavení a úpravu protiepidemických stupňů regionů a opětovné potvrzení karantény a standardu uzávěry protiepidemicky nebezpečných objektů.

Vyzývá všechny oblasti a jednotky, aby přiměly funkcionáře, zaměstnance a obyvatele zintenzivnit dezinfekci a dodržovat protiepidemická pravidla a řád.

Zintenzivňuje se výzkum, aby se důsledně zabránilo propuknutí nové pandemie.

Biomedicínský ústav Akademie lékařských věd a další výzkumné skupiny provádějí vyšetření vzorků osob s horečkou.

V protiepidemických jednotkách a léčebných a preventivních jednotkách byla vyvinuta a zavedena nová technika výroby dezinfekčního roztoku.

Příslušné výzkumné instituce pozorují propuknutí a šíření střevní epidemie v důsledku variant COVID-19. Také konkretizují a podrobně popisují studium klinických příznaků a procesu onemocnění a pracují na vytvoření databáze a posilují předběžnou studii nové varianty.

 













 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

 

Ozvěna arirangu – Arirang meari, http://www.arirangmeari.com

 

Korea dnes – Čosonui onul, https://dprktoday.com