Skip to content

Shromáždění k pomstě nepřátelům

Pchjongjang 25. června čučche 111 (2022) (KCNA) – U příležitosti 25. června, Dne boje proti americkým imperialistům, pořádaly 24. června organizace pracujícího lidu shromáždění k přísaze pomsty nepřátelům.

Shromáždění se zúčastnili předseda Ústředního výboru Socialistického svazu vlastenecké mládeže soudruh Mun Čchol, předseda Ústředního výboru Svazu zemědělských pracovníků soudruh Han Čong Hjok, předsedkyně Ústředního výboru Socialistického svazu žen Koreje soudružka Kim Čong Sun, funkcionáři příslušných odvětví, Svazu mládeže, Svazu zemědělských pracovníků a Svazu žen, pracující a studující mládež, pracovníci v zemědělství a členové těchto svazů.
 

 
Na setkání pracující a studující mládeže k přísaze pomsty nepřátelům, konaném v Letním divadle Pchjongjangského parku mládeže, řečníci odhalili a odsoudili, že američtí agresoři rozpoutali válku proti naší posvátné vlasti a po celé zemi bez lítosti páchali zrůdné masakry, ze kterých by i divá zvěř bledla hrůzou.

Řekli, že i nyní USA stále pořádají vojenská cvičení, jejichž cílem je zmocnit se a vydrancovat náš důstojný stát, a pokračovali, že pokud američtí imperialisté zapomenou na lekci dějin a odváží se rozpoutat válku proti republice, nemilosrdně by potrestali americké imperialisty a další třídní nepřátele.

Na setkání zemědělských pracovníků a odborářů před Domem třídního vzdělávání v Susan-ri v okrese Kangso se konalo shromáždění k přísaze pomsty nepřátelům. Na něm svědek zvěrstev amerických imperialistů přednesl projev, v němž poznamenal, že zatímco potomci vrahů brousí meče agrese, v žádném případě nesmíme zapomínat na krvavou lekci dějin a ani na okamžik nesmíme polevit ve své ostražitosti.

Vyjádřili své odhodlání bezpodmínečně plnit plán produkce obilí na letošní rok ve stavu plné bojové pohotovosti.

Na náměstí před muzeem Sinčchon se konala schůze funkcionářek a členem Svazu žen k přísaze pomsty. Referentka a řečnice odsoudily americké imperialisty, kteří vyvolali agresivní válku a po celou dobu Vlastenecké osvobozenecké války nemilosrdně zabíjeli nevinné lidi nejkrutějšími a nejbarbarštějšími způsoby a spálili na uhel mírumilovná města a vesnice, továrny, zemědělské a rybářské osady.

Na shromážděních účastníci skandovali hesla odrážející vůli přimět USA splatit cenu krve našeho lidu, kterou prolili američtí imperialističtí agresoři.
 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp