Skip to content

Zahájena umělecká výstava třídního vzdělávání

Pchjongjang 24. června čučche 111 (2022) (KCNA) – Umělecká výstava na téma třídního vzdělávání u příležitosti Dne boje proti americkým imperialistům – 25. června – byla zahájena 23. června v Mezinárodním domě kultury v Pchjongjangu.

Výstava představuje přes 70 uměleckých děl, včetně korejských obrazů, olejomaleb, soch a kaligrafie, která ukazují zločinnou minulost a zvěrstva amerických a japonských imperialistů, třídních nepřátel, kteří způsobili našemu lidu nepředstavitelné neštěstí a utrpení.

 

 

Tato umělecká díla odhalují zvěrstva amerických imperialistů, kteří během strategického dočasného ústupu minulé Vlastenecké osvobozenecké války zabíjeli naše vlastence a nevinné lidi extrémně nelidským a krutým způsobem.

Jsou zde i díla, která odrážejí hrdinný boj naší armády a lidu při nemilosrdném ničení amerických imperialistů a třídních nepřátel, stejně jako tragickou situaci agresorů.

Exponáty odhalují brutální a nestydaté zločiny japonských imperialistů, zapřisáhlých nepřátel, kteří téměř půl století okupovali Koreu a nutili náš lid k nesnesitelné otrocké podřízenosti, a také povahu vykořisťovatelských tříd a jejich neměnné odporné plány.

Plakáty, mezi nimi “Nesmí se to opakovat!” a „Pomstěme se třídním nepřátelům stokrát a tisíckrát!“ odrážejí přesvědčení a vůli všeho našeho lidu, který je odhodlán vyrovnat účty se svými nepřáteli až do konce s důsledným antiimperialistickým a antiamerickým třídním vědomím a pomstou.

Výstavu si prohlédli pracovníci příslušných oborů a oblasti výtvarného umění a pracující lid Pchjongjangu.

Výstava výtvarného umění potrvá do 30. července.

 

















 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

 

Ozvěna arirangu – Arirang meari, http://www.arirangmeari.com