Skip to content

Kádry strany a vlády významně oslavily s pracujícími Svátek práce

Pchjongjang 2. května čučche 111 (2022) (KCNA) – 1. května kádry strany a vlády společně s pracujícími významným způsobem oslavily 1. máj.

Členové prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce soudruzi Čche Rjong He a Kim Tok Hun a další kádry strany a vlády a funkcionáři stranických a státních orgánů všech orgánů navštívili Státní akademii věd, Kim Čchekův metalurgický komplex, Metalurgický komplex Hwanghe, Kim Čong Tcheův komplex elektrických lokomotiv, Pchjongjangský textilní závod Kim Čong Suk, Čangčchonské rostlinné zemědělské družstvo okresu Sadong a další jednotky a blahopřáli pracujícím k svátku.

Kádry strany a vlády, které navštívily různé jednotky včetně továren, podniků a zemědělských družstev, položily kytice květin k bronzovým sochám velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila a mozaikám zobrazujícím vynikající velikány a uklonily se jim.

Kádry strany a vlády si prohlédly místnosti pro vzdělávání v revolučních dějinách, síně pracovní slávy a podobně. Na pracovištích blahopřály k 1. máji novátorům práce a dalším pracovníkům. Spolu s pracujícími sledovaly sportovní hry včetně košíkové a stolního tenisu a vystoupení putovních uměleckých agitačních brigád.

Kádry strany a vlády při návštěvě staveniště obytných domů s 10 tisíci byty v oblasti Hwasong spolupracovaly s budovateli a vyzvaly je k ještě většímu oslavení éry velkého rozkvětu při výstavbě hlavního města.

Kádry strany a vlády požádaly všechen pracující lid, aby žil a pracoval jako skuteční vlastenci neustále vytvářející nové zázraky a stálé novátorství v čele doby, v srdečné odezvě na závěry 8. sjezdu strany a 4. pléna 8. Ústředního výboru strany.

 

 

Oslavy Svátku práce v celé zemi

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp