Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN vedl zkušební palbu mezikontinentální balistické rakety Hwasongpcho-17

 

Pchjongjang 25. března čučche 111 (2022) (KCNA) – Generální tajemník Korejské strany práce, předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky a vrchní velitel ozbrojených sil KLDR vážený soudruh Kim Čong Un 23. března čučche 111 (2022) vydal písemný rozkaz k provedení zkušebního odpálení nového typu mezikontinentální balistické rakety Hwasongpcho-17 strategických sil KLDR.

Pod osobním vedením generálního tajemníka Korejské strany práce, předsedy pro státní záležitosti KLDR a vrchního velitele ozbrojených sil KLDR váženého soudruha Kim Čong Una bylo 24. března čučche 111 (2022) provedeno zkušební odpálení nového typu mezikontinentální balistické rakety Hwasongpcho-17 strategických si KLDR.

 

 

Zkušební střelba mezikontinentální balistické rakety byla provedena ve vertikálním režimu odpalu s ohledem na bezpečnost okolních zemí.

Mezikontinentální balistická raketa Hwasongpcho-17, vypuštěná na mezinárodním letišti v Pchjongjangu, vystoupala 6248,5 km (maximální výška), uletěla 1090 km za 4052 sekund a přesně zasáhla určenou vodní plochu na otevřené hladině Východokorejského moře.

Zkušební palba jednoznačně potvrdila, že všechny parametry zbraňového systému přesně odpovídají konstrukčním požadavkům a že je možné vědecky, technicky i prakticky zaručit spolehlivost jeho pohotového provozu ve válečných podmínkách.

Zbraňový systém nového typu, který budou provozovat strategické síly KLDR v rámci plánu budování státních jaderných ozbrojených sil, bude spolehlivě plnit své poslání a povinnost jako silný odstrašující prostředek proti jaderné válce, který uvede pod přísnou kontrolu hrozby jaderné války a výzvy proti republice, převezme iniciativu při řešení jakékoli vojenské krize a bude bránit bezpečnost země.

Vážený soudruh Kim Čong Un se nechal na paměť vyfotografovat s vojáky útvaru „Rudý prapor“ a předními pracovníky obranné vědy, kteří přispěli k názorné ukázce strategického postavení naší republiky celému světu.

Tato mocná jaderná síla spravedlnosti, kterou vlastní velká Korejská strana práce a velký korejský lid, zcela pokoří vojenské nároky amerických imperialistů a jejich vazalů a spolehlivě ochrání vítězný postup naší revoluce a věčný mír budoucích generací.

 

























 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp