Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN si prohlédl místo pro výstavbu skleníkového zemědělského družstva Rjonpcho


 

Pchjongjang 28. ledna čučche 111 (2022) (KCNA) – Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un si prohlédl místo plánované stavby v oblasti Rjongpcho v okrese Hamdžu provincie Jižní Hamgjong, kde bude vybudováno rozsáhlé skleníkové zelinářské zemědělské družstvo.

Doprovázeli ho člen prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce a tajemník ÚV strany pro organizační záležitosti soudruh Čo Jong Won a člen prezídia politbyra ÚV KSP a tajemník ÚV strany soudruh Pak Čong Čchon.

 

 

S váženým soudruhem Kim Čong Unem se na místě setkali pracovníci příslušného oddělení ÚV strany a projektového ústavu a velitelé jednotek lidové armády, které budou mobilizovány ke stavbě.

Na místě si vážený soudruh generální tajemník nejprve vyslechl výklad o hlavním plánu výstavby skleníkového zelinářského zemědělského družstva Rjonpcho.

Soudruh generální tajemník uvedl, že skleníkové zemědělské družstvo, které má být tentokrát postaveno v oblasti Rjonpcho, je z hlediska rozsahu a objemu výstavby větším projektem než skleníkové zemědělské družstvo postavené před několika lety v oblasti Čungpchjong v okrese Kjongsong provincie Severní Hamgjong. Řekl, že po vybudování skleníků o celkové ploše 100 čongbo (přibližně hektarů, pozn. překl.) a obytných domů zemědělského družstva v oblasti Rjonpcho bude tato oblast zcela k nepoznání a zemědělské družstvo výrazně přispěje k výživě obyvatel provincie Jižní Hamgjong včetně města Hamhung.

 

 

Soudruh generální tajemník poznamenal, že se rozhodl znovu svěřit výstavbu nového rozsáhlého skleníkového zelinářského zemědělského družstva jednotkám lidové armády, které již nasbíraly bohaté zkušenosti s budováním skleníkových zemědělských družstev. Zdůraznil, že sloužící mužstvo příslušných jednotek, jako důsledný vykonavatel plánu a politiky strany, tvůrce štěstí lidu, musí být oddáno svému ušlechtilému poslání a zahájit všeobecnou ofenzívu věrnosti za rychlé uskutečnění drahocenné touhy naší strany.

Kromě toho poskytl cenné pokyny k dokonalému vybudování tohoto zemědělského družstva a výběru a školení techniků a zaměstnanců, aby skutečně přispělo k co nejrychlejšímu vyřešení problému výživy lidu a jako vzor a ​​standard v politice strany pro budování skleníkových zemědělských družstev.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp