Skip to content

Dopis Olympijskému výboru Čínské lidové republiky

Pchjongjang 7. ledna čučche 111 (2022) (KCNA) – Olympijský výbor a Ministerstvo fyzkultury a sportu Korejské lidově demokratické republiky zaslaly dopis Olympijskému výboru Čínské lidové republiky, Organizačnímu výboru zimních olympijských a paralympijských her 2022 v Pekingu a Generální správě sportu Čínské lidové republiky.

V dopise se uvádí, že pod správným vedením generálního tajemníka soudruha Si Ťin-pchinga a díky aktivnímu úsilí a oddanému boji strany, vlády a lidu Číny probíhají přípravy na 24. zimní olympijské hry, a to navzdory globální zdravotní krizi.

Konspirativní intriky Spojených států amerických a jejich vazalů proti Číně, snažící se zablokovat úspěšné zahájení olympijských her, jsou však čím dál horší, uvádí list. Zdůrazňuje, že Olympijský výbor KLDR a Ministerstvo fyzkultury a sportu KLDR považují tyto intriky za urážku ducha mezinárodní Olympijské charty a za podlý čin, jehož cílem je poškodit obraz Číny na mezinárodní scéně, rozhodně jim oponují a kategoricky je odmítají.

V dopise bylo uvedeno, že kvůli intrikám nepřátelských sil a globální pandemii se těchto her nemůžeme zúčastnit, ale budeme plně podporovat veškerou práci našich čínských soudruhů při pořádání slavnostní a nádherné olympiády. Vyjádřuje přesvědčení, že bratrský čínský lid a sportovci, jednomyslně semknutí kolem generálního tajemníka soudruha Si Ťin-pchinga a Komunistické strany Číny, překonají všechny překážky a obtíže a úspěšně zahájí zimní olympijské hry v Pekingu.

Olympijský výbor a Ministerstvo fyzkultury a sportu KLDR, věrně podporující moudré vedení váženého soudruha Kim Čong Una, dále zintenzivní přátelskou výměnu, spolupráci a kontakt se sportovními orgány a sportovci v Číně, a tak udělají vše pro upevnění a rozvoj tradičního korejsko-čínského přátelství, zdůraznil dopis.

5. ledna předal mimořádný a zplnomocněný velvyslanec naší země v Číně dopis vedoucímu představiteli Generální správy sportu Čínské lidové republiky.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp