Skip to content

Internetová fotovýstava k 10. výročiu úmrtia súdruha KIM ČONG ILA

Pri príležitosti 10. výročia odchodu veľkého vodcu súdruha Kim Čong Ila sme vytvorili webstránku kimcongil.borec.cz, ktorá obsahuje elektronickú fotovýstavu pod názvom “Veľká oddanosť” o živote a aktivitách veľkého generála. Materiál bol láskavo poskytnutý veľvyslanectvom KĽDR a autorom je Nakladateľstvo cudzojazyčnej literatúry v Pchjongjangu.

Veľký vodca súdruh Kim Čong Il

Predseda Kim Čong Il bol veľkým revolucionárom a jedinečným vlastencom, ktorý, obdarený láskou ku krajine a ľudu, vykonal nezmazateľné činy, ktoré sú vryté do histórie Kórey.

Celý svoj život zasvätil dosiahnutiu blahobytu krajiny a šťastia ľudí a až do poslednej chvíle svojho života kráčal po ceste lásky k vlasti a ľudu.

Počas svojho života mimoriadne intenzívne poskytoval poľné pokyny v každej časti krajiny, či už za dažďa alebo slnka, prešiel 669 844 km, čo je 17-krát viac ako obvod Zeme.

Keď prejavoval svoju náklonnosť všetkému slúžiacemu vojsku a ľudu tak, ako by to robil ich vlastný otec, šťastie ľudí naplno rozkvitalo, pokrvné putá medzi vodcom a ľudom sa posilňovali a výrazne sa posilnila moc socialistickej Kórey.

Bol to skutočne slávny život jedinečného vlastenca, ktorý sa venoval ľudu ako ich obranca a skutočný služobník.

Aj keď čas plynie, vznešené meno predsedu Kim Čong Ila a jeho dobrotivý obraz sú zakorenené hlboko v srdciach kórejského ľudu a história jeho oddanosti pokračuje vďaka vedeniu váženého súdruha Kim Čong Una.

 

Pre prístup k fotovýstave kliknite na obraz drahého vodcu alebo na odkaz kimcongil.borec.cz. Popisy k výstave sú v anglickom jazyku.