Skip to content

Hrdinovia krásneho života

Pchjongjang 22. novembra čučche 110 (2021) (Rodong sinmun) – V Hwasong-dongu v okrese Rjongsong žije jedno dievča menom Čang Un A, ktorej vrátili nádej srdeční ľudia. Un A, ktorá pestovala svoj talent so snom stať sa v budúcnosti tanečnicou, dostala ​pred niekoľkými rokmi neznámu chorobu. Nemohla kvôli nej vôbec stáť.

Jej stav sa postupom času zhoršoval. Jedného dňa navštívila jej dom žena z Hwasong-dongu, aby sa podrobne opýtala na Čangovej stav a priebeh realizovanej liečby. Potom ju povzbudila a povedala jej, aby sa nevzdávala a že bude znova tancovať.

Potom takmer každý deň volala do Čangových domu a nosila im liečivé prípravky a výživné potraviny potrebné na liečbu. Aj ženy v susedstve venovali svoju pozornosť tejto dievčine.

Lekárka v nemocnici ministerstva železníc, ktorá mala na starosti Čang Un A, povedala, že do nemocnice ju na chrbte nosili rôzne osoby. Dodala, že opäť pocítila cnosť a náklonnosť prenikajúcu spoločnosťou a bola svedkom toho, že susedky a mnohé členky Zväzu žien venovali všetky svoje myšlienky uzdraveniu dievčaťa.

Dcéra obyčajného robotníka tak mohla znovu získať nádej vďaka úprimnosti ľudí v našom vďačnom socialistickom systéme, ktorí bolesť iných považujú za svoju vlastnú. Naša socialistická spoločnosť je kvetinovou záhradou ľudskej lásky, kde všetci ľudia navzájom zdieľajú svoju radosť a smútok ako členovia veľkej socialistickej rodiny.

Rodong sinmun (Noviny práce) – rodong.rep.kp