Skip to content

Oblíbené restaurace s provinčními specialitami

Pchjongjang 7. října čučche 110 (2021) (KCNA) – V Pchjongjangu se nacházejí restaurace, které podávají místní pokrmy z každé provincie. Tyto restaurace jsou prodchnuty horoucí láskou velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila k obyvatelům hlavního města.

Jednoho dne v říjnu roku čučche 64 (1975), v předvečer 30. výročí založení Korejské strany práce, velký generál nařídil, aby každá provincie provozovala restauraci se svými místními produkty v Pchjongjangu za účelem oživení hlavního města.

 

 

Od 9. října do 19. října tedy kulinářští specialisté z každé provincie, kteří přijeli do Pchjongjangu, připravovali vlastní místní jídla a obsluhovali obyvatele hlavního města. V listopadu téhož roku velký generál řekl, že obyvatelé hlavního města jsou nadšeni nabídkou místních produktů každé provincie u příležitosti výročí založení strany, a zdůraznil, že je nutné v této práci pokračovat.

Tak byly v Pchjongjangu založeny restaurace s místními produkty z každé provincie. V těchto restauracích místní kulinářští specialisté pravidelně připravují a podávají své místní speciality, což obyvatelé hlavního města vysoce oceňují.

 

 

U příležitosti 76. výročí založení strany se kolektiv restaurací se specialitami z každé provincie, včetně restaurací Amnok, Songdo a Pchjongjangského domu nudlí Kanggje, perfektně připravil pro poskytování vynikajících služeb. Pchjongjangská restaurace Kalmegi se specialitami z provincie Severní Hamgjong nabízí různé lahodné a výživné pokrmy z plodů moře a čirůvek z pohoří Čchilbo. Podává několik desítek druhů rybích pokrmů, velmi žádaných pro svou lahodnost a kvalitu. Nejoblíbenějšími pokrmy jsou dušení krabi a královské krevety, smažené čirůvky z pohoří Čchilbo, plátky syrových ryb a škrobové nudle s rybím kořením.

Čirůvky z pohoří Čchilbo jako domácí houby s nejlepší chutí, vůní a léčivými účinky jsou místním produktem naší země, známým i v zahraničí.

Vedoucí restaurace Kim Čchun Gjong uvedl, že slavné místní speciality s výraznější a rozvinutější chutí z provincie Severní Hamgjong budou hostům přinášet radost a potěšení.

 



 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp