Skip to content

Správa KCNA

Pchjongjang 4. októbra čučche 110 (2021) (KCNA) – Kórejská ústredná tlačová agentúra vydala v pondelok nasledujúcu správu:

Vážený súdruh Kim Čong Un, generálny tajomník Kórejskej strany práce a predseda pre štátne záležitosti Kórejskej ľudovodemokratickej republiky, v historickom politickom prejave, ktorý predniesol na 5. zasadnutí 14. najvyššieho ľudového zhromaždenia KĽDR , vyjadril zámer obnoviť prerušené komunikačné linky medzi severom a juhom ako súčasť úsilia realizovať očakávania a túžby celého národa, ktorý chce, aby sa čo najskôr obnovili vzťahy severu a juhu a aby sa urovnal trvalý mier na Kórejskom polostrove.

Príslušné orgány sa rozhodli obnoviť všetky komunikačné linky medzi severom a juhom od 9.00 h 4. októbra, verné jeho zámeru.

Juhokórejské orgány by mali hlboko pochopiť význam obnovenia komunikačných liniek medzi severom a juhom, nadviazať medzikórejské vzťahy a vyvinúť aktívne úsilie o vyriešenie najdôležitejších úloh, ktoré je potrebné čo najskôr vyriešiť s cieľom otvoriť jasnú perspektívu do budúcnosti.

 

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp