Skip to content

Anekdoty zo života KIM ČONG ILA: Smiech v zábavnom parku

2. októbra 1977 navštívil súdruh Kim Čong Il novovybudovaný zábavný park Tesongsan.
Potom, čo sa na chvíľu porozhliadal po parku, s uspokojením povedal, že park bol postavený tak vynikajúco, že sa Pchjongjančanom vrátane detí bude páčiť. Potom si prezrel každú zábavnú atrakciu.

V tom čase sa už začalo stmievať, studený jesenný vietor fúkal smerom k starovekej pevnosti na vrchu Tesong a funkcionári ho niekoľkokrát požiadali, aby sa pobrali na odchod.

Súdruh Kim Čong Il povedal:
“Ako môžeme bez váhania otvoriť zábavné zariadenia pre naše deti, keď sme ich ani raz nevideli?”
“Možno sem nebudeme chodiť často, tak si prezrime všetko, aj keď sa vrátime neskoro.”
Potom sa spýtal, aká je ďalšia zábavná atrakcia a viedol tam funkcionárov.

Ďalšou atrakciou bola Šialená myš. Súdruh Kim Čong Il k nej prišiel a už do nej nasadol, keď k nemu funkcionári rýchlo prišli a povedali, že to nesmie skúšať, pretože už je tma.

Súdruh Kim Čong Il sa funkcionárov opýtal, či niekto vyskúšal Šialenú myš. Nikto nemohol odpovedať.

Stále usmiaty súdruh Kim Čong Il povedal: Náš ľud si bude užívať zábavu na tejto atrakcii, takže to musím vyskúšať. Takže sa nebojte. A nebude to také strašné, keď na tom pôjdem po tme.

Keď zariadenie nesúce súdruha Kim Čong Ila dorazilo k terminálu, funkcionári, ktorí ho s obavami sledovali, sa k nemu ponáhľali. Po tom, ako vystúpil zo zariadenia, súdruh Kim Čong Il povedal: Starší ľudia, ktorí tu prídu so svojimi vnúčatami, by sa zľakli, keby videli zariadenie, ktoré sa zrazu rozbehlo vo vzduchu, a povedali by vnúčatám: „Nie, môže dôjsť k nehode.“ Ale keď budú vedieť, že sme to skúsili, povedia: „Áno, vyskúšajte to.“

Potom sa rozosmial. K smiechu sa pridali aj funkcionári okolo neho.


Anekdoty zo života Kim Čong Ila 2. Pchjongjang : Vydavateľstvo cudzojazyčnej literatúry, 2015, s. 2 – 3