Skip to content

Výstava prací začínajících umělců

Pchjongjang 9. června čučche 110 (2021) (KCNA) – Tvůrčí činnost začínajících výtvarných umělců naší země přitahuje pozornost uměleckých kruhů a příznivců.

Začínající výtvarní umělci z tvůrčích skupin výtvarného umění a jednotek odborného vzdělávání, včetně věhlasné základny umělecké tvořivosti naší země – Uměleckého studia Mansude, Ústředního studia výtvarných umění a Pchjongjangského institutu výtvarných změní, rozvíjejí tvůrčí aktivity v továrnách a podnicích různých odvětví národního hospodářství, v zemědělských družstvech a na stavbách, včetně výstavby obytných budov s 10 tisíci bytů v Pchjongjangu, která je v plném proudu v boji za uskutečnění nového pětiletého plánu.

V tomto procesu vytvářejí mnoho děl, která živě odrážejí boj, život, myšlení a cítění našeho lidu, stejně jako nádhernou krajinu.

S využitím různých příležitostí jsou nejlepší díla vizuálního umění začínajících umělců široce prezentována a propagována. Příkladem je celostátní výstava začátečníků ve výtvarném umění, která se konala od 11. května na výstavním sále Okrju v Pchjongjangu.

Výstava se konala za účelem povzbuzení nadějných mladých umělců, aby vytvořili mnohem více vynikajících děl. Na výstavě byly vystaveny stovky kusů výtvarného umění, včetně korejského národního malířství, olejomaleb, sochařství, grafických maleb, akrylových maleb, užitého umění a kaligrafie.

Práce ukázaly talent začínajících umělců, přebírajících budoucnost umění čučche.

Díla, včetně korejské národní malby „Pionýři éry Čchollima“, olejomalby „Pektusan“, sochy „Válečný reportér“ a výšivky „Teplé jaro“, vzbudila vysokou úrovní obdiv odborníků. Tato díla harmonicky kombinují prostorovost a svěží, jemné barvy.

 


 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp