Skip to content

75 let Korejského svazu dětí

 

Pchjongjang 4. června čučche 110 (2021) (KCNA) – Nadcházející 6. červen je významným dnem, kdy si připomínáme 75. výročí založení Korejského svazu dětí.

Cesta, kterou prošel Korejský svaz dětí, masová politická organizace chlapců a dívek v naší zemi, je spjata se zásluhami vedení velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila, kteří vyvinuli velké úsilí k posílení a rozvoji čučchejského dětského hnutí.

Během protijaponského revolučního boje vytvořil velký vůdce Svaz dětí Senal (Nový den) a Dětský oddíl a připravil vznešenou tradici dětského hnutí v naší zemi. 6. června čučche 35 (1946), v prvém roce po osvobození vlasti, vytvořil Korejský svaz dětí.

Velký vůdce a velký generál v souladu s pokrokem revoluce zavedli nová hesla svazu dětí a zveřejnili nesmrtelná klasická díla, čímž osvětlili úkoly a způsoby, jak zlepšit a posílit práci svazu dětí a další rozvoj dětského hnutí v naší zemi.

Velký vůdce a velký generál zajistili věčnou politiku bezplatného vzdělávání dětí po celé zemi a poskytnutí nových školních uniforem a vytvoření nádherných paláců pro školáky a dětských táborů v nejhezčích místech země. Pod jejich láskyplnou péčí členové svazu dětí vyrostli v následníky revoluce, kteří ponesou na svých bedrech budoucnost vlasti.

Pod vedením váženého soudruha Kim Čong Una vstoupilo dnes naše dětské hnutí do nového období svého nového rychlého rozvoje. Díky jeho důkladné péči se uskutečnily slavnostní akce svazu dětí včetně celostátního shromáždění organizací svazu dětí k 66. výročí Korejského svazu dětí a 8. sjezdu Korejského svazu dětí.

Tři miliony členů Korejského svazu dětí, dědící revoluční tradice protijaponského Dětského oddílu a hrdě třímající vlající prapor Korejského svazu dětí, se připravují ve skutečné syny a dcery socialistické vlasti a pány budoucnosti.

 



















 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp