Skip to content

Mezi mládeží panuje vznešený komunistický duch

Pchjongjang 27. května čučche 110 (2021) (KCNA) – Mladí lidé KLDR projevují komunistické rysy vzájemného sdílení radosti a smutku. Mnoho dobrých skutků péče o druhé vykonala mládež od ledna do května. Tyto činy nebyly zpočátku dobře známé veřejnosti, protože jejich vykonavatelé nesdělili své jméno ani adresu, považujíce je za běžnou praxi.

Ri Čong Son, vedoucí pracovního kolektivu úderné brigády mládeže “28. srpna”, se obětoval, aby zachránil dívku v nebezpečí. Vždy se dobrovolně přihlásil k tomu nejtěžšímu úkolu, kterému čelil pracovní kolektiv, a věnoval se jeho provádění a tvrdě pracoval na tom, aby se stal obdivuhodným mladým mužem, jaké doba potřebuje. Jelikož byl vzorem srdečného přátelství a lásky ke skupině, v kritickém okamžiku bez váhání obětoval svůj život pro soudružku.

 

 

Lidu se velmi dotknul příběh o Pjon Jong Čchong, která pracuje v Korejské ústřední tiskové agentuře a vdala se za mimořádně zasloužilého vojenského invalidu. Narodila se a vyrůstala v hlavním městě Pchjongjangu. V KCNA pracuje od ukončení studia na vysoké škole. Poté, co jí bylo řečeno, že její spolužák ze školy je na pokraji smrti poté, co utrpěl vážné zranění při plnění svých vojenských povinností, strávila více než 540 dní vedle jeho postele, aby se o něj postarala. Stala se pro něho zdravotní sestrou a rozhodla se stát se jeho manželkou.

To nebylo náhlé rozhodnutí. Takového komunistického ducha mohou projevovat pouze mladí lidé KLDR s horoucí láskou k soudruhům a kolektivismem.

Když vypukl požár v lesní rezervaci poblíž hradiště Sujangsansong, hasilo jej dobrovolně více než 30 mladých lidí ze sportovního týmu Sujangsan. Byli to náctiletí a dvacátníci a nikdo je nenutil bojovat s ohněm. Považovali to však za svou povinnost a nakonec svou obětavou snahou oheň uhasili.

Mnoho dalších dobrých skutků mladých lidí ukazuje vznešené ctnosti a dobré ideologické a duševní vlastnosti korejské mládeže v této době.

 





 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

ilustrační snímky Korea dnes – Čosonui onul, https://dprktoday.com