Skip to content

1. rozšířené zasedání 8. Ústřední vojenské komise KSP

 

Pchjongjang 25. února čučche 110 (2021) (KCNA) – 1. rozšířené zasedání 8. Ústřední vojenské komise Korejské strany práce se konalo 24. února v sekretariátu Ústředního výboru strany.

Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky soudruh Kim Čong Un předsedal rozšířenému zasedání.

Zasedání se zúčastnil místopředseda Ústřední vojenské komise KSP soudruh Ri Pjong Čchol a její členové. Přítomni byli také velící důstojníci sborů Korejské lidové armády, členové výkonného výboru stranického výboru lidové armády, velitelé některých útvarů ozbrojených sil a zástupci vedoucích příslušných oddělení Ústředního výboru strany.

 

 

Na 1. rozšířeném zasedání 8. Ústřední vojenské komise byla projednána řada nedostatků odhalených ve vojensko-politické činnosti a morálním životě velitelského štábu lidové armády a v otázce důsledného nastolení revoluční morální disciplíny v lidové armádě.

Na zasedání vážený soudruh generální tajemník uvedl, že zavedení revoluční morální disciplíny v lidové armádě není pouhou technickou otázkou, ale také osudovou záležitostí, na níž závisí samotná existence lidové armády a výsledky budování ozbrojených sil a vojenských aktivit. Dodal, že k vyřešení této kritické otázky by měla být nejprve posílena vzdělávací práce a kontrola, aby se správně vytvořilo politické vědomí a morální přístup velitelského štábu nové generace lidové armády.

Ve všech stranických organizacích a politických orgánech lidové armády by mělo být hlavním úkolem důsledné zavedení systému vedení Ústředního výboru strany, nastolení revoluční disciplíny, posílení bojeschopnosti a plné projevení ušlechtilé duchovní a morální převahy revoluční armády a její intenzivní zavádění, zdůraznilo zasedání.

Poté byly na zasedání projednány organizační otázky odvolání a jmenování hlavních velitelů orgánů ozbrojených sil. Soudruh Kim Song Gil jmenován velitelem námořnictva KLA a byla mu udělena hodnost viceadmirála. Soudruh Kim Čchung Il byl jmenován velitelem vzdušných a protivzdušných sil KLA a udělena mu hodnost generálporučíka.

Na zasedání bylo rovněž rozhodnuto rozšířit řady hlavních velících důstojníků. Rozhodnutím Ústřední vojenské komise KSP byla ministru obrany KLDR soduruhu Kim Čong Gwanovi a náčelníku generálního politbyra KLA soudruhu Kwon Jong Džinovi udělena hodnost vicemaršála KLA.

 





 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp