Skip to content

Nové domy v postižených oblastech provincií Jižní a Severní Hamgjong a ve městě Rason

Pchjongjang, 30. listopadu čučche 109 (2020) (KCNA) – V severovýchodních pobřežních oblastech země, které byly zasaženy strašlivými přírodními katastrofami, vyrostly nové okouzlující socialistické vesnice.

Slavnostně předány byly domy pro tisíce rodin v postižených oblastech včetně měst Sinpcho a Tančchon, okresů Riwon, Toksong a Pukčchong v provincii Jižní Hamgjong a měst Čchongdžin a Kimčchek a okresů Orang a Kildžu v provincii Severní Hamgjong a obvodu Sonbong města Rason.

Řečníci na slavnostech srdečně poblahopřáli obyvatelům k přestěhování do nových domů. Zdůraznili, že příkladně postavené obytné budovy jsou naplněny vášnivým vlasteneckým odhodláním váženého nejvyššího vůdce soudruha Kim Čong Una, který bez odpočinku pokračuje na dlouhých a náročných cestách místního vedení pro štěstí a blaho lidu.

Na shromážděních byly předány bytové dekrety obyvatelům nových domů. Někteří z nich přednesli projevy odhodlání, aby vyjádřili svůj slib oplatit laskavost váženého soudruha nejvyššího vůdce. Obyvatelé tančili na veselou hudbu a byli velice nadšeni. Funkcionáři navštívili rodiny a blahopřáli jim.

 










 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp