Skip to content

Vynikajúca stratégia súdruha KIM IR SENA počas poslednej kórejskej vojny

Pchjongjang, 25. júna čučche 109 (2020) (KCNA) – Na Kórejskom polostrove sa v nedeľu 25. júna čučche 39 (1950) rozblčali plamene vojny v dôsledku nepriateľskej politiky SŠA voči Kórejskej ľudovodemokratickej republike.

O 4.00 toho dňa agresívne nepriateľské sily spustili rozsiahlu ozbrojenú inváziu pozdĺž 38. rovnobežky, aby vnikli na územie KĽDR do hĺbky jeden alebo dva kilometre. Pokrokový ľud sveta sa obával osudu mladej, len takmer dvojročnej KĽDR.

V tom čase zvolal veľký vodca súdruh Kim Ir Sen núdzové zasadnutie vlády, aby sa vysporiadal s nastavšou vážnou situáciou. Na zasadnutí vydal rozkaz poraziť nepriateľský útok a zničiť ozbrojených útočníkov rýchlym a rozhodným protiútokom. Vyzval všetkých kórejských občanov, aby odstránili akékoľvek prekážky brániace konečnému víťazstvu vo vojne.

V skutočnosti bolo podľa existujúcich vojenských príručiek mimo koncepcie, aby Kórejská ľudová armáda, ktorá bola technicky podstatne horšie vybavená ako agresori, mohla okamžite prejsť do protiútoku a uštedriť silný a rozhodujúci úder nepriateľovi.

Avšak veľký vodca, ktorý mal oceľovú vôľu a odvahu, pevne veril ľudovej armáde pracujúcich ľudí, ich synov a dcér, ktorí sa chopili zbraní a postavili v jednom šíku na obranu nezávislosti, demokracie a slobody vlasti.

Na základe vynikajúcej stratégie navrhnutej veľkým vodcom bol zahájený protiútok na všetkých frontoch. V tento deň vyrazili udatné jednotky Kórejskej ľudovej armády a ostatné ozbrojené zložky, pričom za niekoľko hodín odrazili útok agresorov, ktorí napadli posvätné územie vlasti, a postupovali na juh.

Cudzinci, ktorí navštívili Pchjongjang konštatovali, že išlo prakticky o zázrak, ktorý nemá v celej histórii vojenstva obdoby.

 

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp